понедељак, 27. октобар 2014.

Sakurabana na Beogradskom sajmu knjiga



Ove nedelje će se održati još jedan Sajam knjiga u Beogradu, a u organizaciji Ambasade Japana i udruženja Sakurabana ćete imati priliku da u četvrtak 30.10.2014. uživate u različitim sadržajima na temu Japana.
(Štand Japanske ambasade na Sajmu, Hala 4)

30. oktobar - četvrtak
14:00h Origami radionica (Udruženje „Sakurabana“)
Ukoliko vas interesuje tradicionalna japanska umetnost pravljenja figura savijanjem papira, onda ćete moći da uživate u radionici koju će voditi Danijela Grujić sa svojim kolegama. Papir će vas čekati na sajmu, na vama je samo da ponesete dobru volju.

16:00h Manga radionica
Već tradicionalno predstavljanje manga radionica na sajmu knjiga će voditi Sakurabanin instruktor Mina Petrović. Ovom prilikom ćete moći da čujete nešto o osnovama manga stila, ali možda i da otkrijete neke male tajne velikih majstora.

17:30h Cosplay takmičenje
Prošle godine je po prvi put održano cosplay takmičenje na sajmu, što se veoma dopalo ambasadi Japana, pa su odlučili da ovoga puta oni daju podršku u organizaciji ovog događaja. Naravno, udruženje Sakurabana je dobilo zaduženje da odradi tehnički deo priče.

Ove godine se za nagrade najvećim delom pobrinuo domaći izdavač i striparnica Darkwood, koji je obezbedio primamljive nagrade za prva tri mesta, dok se za utešne nagrade pobrinula izdavačka kuća Festina lente.
Nagrade:
1. Mesto: Vaučer od 10000 din. za kupovinu stripova u striparnici Darkwood
2. Mesto: Vaučer od 6000 din. za kupovinu stripova u striparnici Darkwood3. Mesto: Vaučer od 3000 din. za kupovinu stripova u striparnici Darkwood
Utešna nagrada: Ikigami izdavača Festina lente


Informacije o Cosplay takmičenju:
Satnica:
16:15h - 17h Dolazak takmičara (oni koji su se prijavili ranije i na spisku su treba da dođu na info pult koji je na glavnom ulazu kod hale 3.)
17:30h - Početak takmičenja (Štand Japanske ambasade na Sajmu, Hala 4)
18:15h - Odlazak do štanda Darkwood-a
19:20h - Završetak Cosplay-a


Нема коментара:

Постави коментар