петак, 16. октобар 2015.

Projekcija: Pojma nemam o čemu moj muž priča



U Japanu postaju sve popularnije serije sačinjene od veoma kratkih epizoda koje u proseku traju do 5 minuta. Uglavnom su brze, komičnog karaktera i služe za opuštanje i ciljaju na onu grupu ljudi koji su nekada voleli anime, ali sada rade i bave se životom pa nemaju vremena za taj vid zabave. Ovakav format je omogućio toj publici da ostane u dodiru sa voljenim medijem, a da im to zadovoljstvo ne oduzima previše vremena i da ne predstavlja distrakciju od posla i drugih obaveza.
Serija koju ćemo imati priliku da pogledamo ovog utorka je "Pojma nemam o čemu moj muž priča" (Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken) koja je tipičan predstavnik ovakvih serija, a u isto vreme i predstavlja svoju ciljanu publiku na neki način. Naime, serija prati mladog Hađimea kojeg bi mnogi opisali kao "otaku", tj. kao neko ko je veliki zaljubljenik u anime, video igre, blogove itd, i njegovu tek venčanu suprugu Kaoru koja je sušta suprotnost od njega i koja nema nikakvih dodirnih tačaka sa svetom u kom je njen suprug živeo do tada.
Serija predstavlja susret i sukob, uslovno rečeno, dva potpuno različita sveta na jedan krajnje komičan način. Videćete kako to izgleda kad se obična devojka susretne sa brojnim "čarima" otaku subkulture, kao i koji su kompromisi doneti kako bi njihov odnos opstao.
U utorak prikazujemo obe sezone serije prevedene na srpski jezik (Prevod: Yuspawn, Obrada: Happy).

ŠTA: Projekcija: Pojma nemam o čemu moj muž priča
KAD: (utorak 20.10.2015) od 19h
GDE: Tribinska sala, Dom omladine Beograda
KOLIKO: Besplatno!

Нема коментара:

Постави коментар