уторак, 2. јун 2015.

JAPANIZAM 2015 - Najava


JAPANIZAM 2015: 
YOKAI ~ale i bauci~


Dragi naši, evo odgovora na pitanje koje mnoge od vas muči skoro godinu dana. Zahvaljujući velikim naporima Sakurabane i saradnika, uprkos raznim poteškoćama kroz koje smo prolazili, biće održan Japanizam 2015!

Kao i do sada, vreme dešavanja je prva nedelja jula - od četvrtka do nedelje, 02. - 05. jul, a mesto je Dom omladine Beograda. Dobra vest je da nam je ovoga puta na raspolaganju čitava zgrada Doma omladine, što znači da očekujete mnoštvo pratećeg programa i dobre zabave i van Bioskopske sale.

Tema ovogodišnjeg Japanizma je Yokai - što je japanski naziv za duhove i fantome, odnosno ale, bauke i ostala mistična folklorna stvorenja koja nastanjuju atmosferične horor priče od pradavnih predanja, pa sve do savremene produkcije. Omiljena zabava im je da ljudima zagorčavaju život, poigravajući se sa njihovim najdubljim strahovima i najskrivenijim željama - mada, legende kažu, yokai najčešće imaju debele razloge da se na nekog ustreme, jer koga tako progone duhovi, taj je nešto gadno skrivio. Yokai svet je veoma elegantan na tradicionalno japanski način - uz trešnjine cvetove, raznobojne kimonoe, i pogled na planinu Fuđi u daljini, imamo i izobličene ale i bauke, koji iz senki vrebaju svoje žrtve. Dakle, ako naginjete prefinjenom hororu koji počiva na psihologiji i elementima iz narodnih priča, yokai su tu da vas odvedu u takav svet.

Za sve dodatne informacije na temu yokai stvorova i drugih karakondžula iz japanskog folklora, Wikipedia je vaš prijatelj: http://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dkai

Što se programa tiče, očekujte uobičajeno, samo - nadamo se - veće, bolje i spektakularnije nego ikada do sad. U četiri dana, na raspolaganju ćete imati radionice, tribine, predavanja, društvene igre i zanimacije, video igre, modne smotre, goste iz regiona i inostranstva, reviju izvođača, čak dva kospleja, prodajni sajam, projekcije najnovijih anime filmova ali i projekata iz domaće radinosti, paklenu kuhinju s nudlama, sušijem i drugim pićem i grickalicama, i prateći program bogatiji što se može zamisliti.

Detalje i program ćemo otkrivati postepeno - pažljivo pratite stranicu Sakurabane i eventa, kako vam ništa ne bi promaklo!

Sve oni koji nisu iz Beograda, a voleli bi da posete Japanizam smo obezbedili posebnu ponudu u hostelu preko puta Doma omladine Beograda, "Belgrade Modern Hostel".

A da li će ovo biti poslednji Japanizam? To zavisi isključivo od vas i od vaše buduće podrške - ne zaboravite da sav prihod od prodaje karata ide za #CCSakurabana!

Konkursi:
Prijave za Artist Alley:http://www.japanizam.info/2015/06/konkurs-za-artist-alley-japanizam-2015.html
Konkurs za izložbu: http://www.japanizam.info/2015/06/konkurs-za-izlozbu-radova-na-konvenciji.html
Konkurs za izvođače: http://www.japanizam.info/2015/06/konkurs-za-izvoace-na-konvenciji.html
Konkurs za volontiranje: http://www.japanizam.info/2015/06/konkurs-za-volontiranje-na-konvenciji.html
Prijave za cosplay: - biće naknadno objavljeno


Нема коментара:

Постави коментар