среда, 26. март 2014.

Promocija Japana u Šumicama - petak, 28.03.2014 u 15:30h

PROMOCIJA JAPANA U „ŠUMICAMA“

 


U čast potpisivanja ugovora o bespovratnoj pomoći u oblasti kulture, koji su Ambasada Japana u Republici Srbiji i Centar za kulturu i sport »Šumice« potpisali 7. marta 2014. godine, Ambasada Japana i »Šumice«, u saradnji sa Kendo savezom Srbije i Osmom beogradskom gimnazijom, u petak, 28. marta 2014. godine u 15:30 organizuju promociju Japana u »Šumicama«  (Ustanička 125, Beograd).
Ambasada Japana na ovaj način želi da podigne ugled japanskih borilačkih veština u Srbiji, posebno kendo veštine, sa ciljem da se što više ljudi zainteresuje za »budo« - japanske borilačke veštine. Pored toga, želja Ambasade je da široj javnosti pokaže lepa dostignuća učenika Osme beogradske gimnazije, nakon samo 6 meseci učenja japanskog jezika.

Istorija saradnje Ambasade Japana sa Kendo savezom Srbije,
Osmom Beogradskom gimnazijom i Centrom za kulturu i sport »Šumice«

1. Kendo savez Srbije
Članovi Kendo saveza Srbije održaće demonstraciju kendo-a koju će voditi Kašivagi Mikio, senior volonter Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) koji je došao iz Japana kako bi tokom svog boravka u Srbiji pokazao svoju veštinu i preneo znanje i iskustvo članovima Kendo saveza Srbije. Kendo savez Srbije aktivno je angažovan na treningu, obuci i promociji kendo-a u Srbiji, i neguje dugogodišnju uspešnu saradnju sa Svejapanskim kendo savezom, koji im je u nekoliko navrata poklanjao komplete vredne kendo opreme.

2. Osma beogradska gimnazija
Osma beogradska gimnazija prva je nespecijalizovana gimnazija u Srbiji gde od prošle godine 38 srednjoškolaca uči japanski jezik. Potpuno moderan metod nastave japanskog jezika realizuje se u saradnji sa Filološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, a uz podršku Ambasade Japana u Republici Srbiji, Ministarstva prosvete Republike Srbije i „Makoto“ fondacije. Članovi hora gimnazije izvešće nekoliko japanskih tradicionalnih melodija.

3. Centar za kulturu i sport „Šumice“
Centar za kulturu i sport „Šumice“, koji predstavlja jedno od važnijih mesta za okupljanje sportista i umetnika u Beogradu, nedavno je dobio donaciju Vlade Japana za reparaciju dela ravnog krova, parcijalnu zamenu, farbanje i lakiranje parketa glavnog terena. Ambasada Japana i Centar „Šumice“ već dugi niz godina aktivno sarađuju u promociji japanske kulture i sporta, a sve u cilju učvršćivanja prijateljskih odnosa između Japana i Srbije.

Napomena: Za ostale informacije kontaktirati Odeljenje za kulturu i informacije Ambasade Japana

Нема коментара:

Постави коментар