недеља, 23. новембар 2014.

Hellsing Day (07.12.2014.)

Hellsing Day
7. decembar




“Hellsing” je manga autora Kote Hiranoa koja je izlazila od 1997. do 2008. godine. Zahvaljujući animiranoj verziji priče, manga je doživljela veliku popularnost kako u svetu, tako i kod nas. Reč je o vampiru Alukardu i organizaciji Helsing koja ima zadatak da civilno stanovništvo Engleske sačuva od svih neprirodnih mračnih stvorenja kao što su vampiri, gulovi, vukodlaci i druge ale i bauci. Kako bi stvar bila još zabavnija, borba između dobra i zla rastrzana je i sukobom između Protestantske i Rimokatoličke crkve, a tu su i nezaobilazni Nacisti, jer svi znamo da nema dobre teorije zavere bez Trećeg Rajha. U organizaciji udruženja Sakurabana i Doma omladine Beograda, 7. decembra će biti održan dan posvećen samo ovom naslovu, gde će posetioci imati priliku da na velikom platnu pogledaju kompletnu OVA seriju od 12 epizoda (“Hellsing Ultimate”), ali i da uživaju u mnogim drugim sadržajima.

Program:
Bioskopska sala:
11:30h - Otvaranje događaja
12h - Projekcija “Hellsing” OVA 1-3
14:30h - Kratka pauza
15h - Projekcija: “Hellsing” OVA 4-7
18h - Tribina “Vampiri u japanskoj animaciji”
19:15h - Projekcija: Hellsing OVA 8-12

Hol ispred bioskopske sale:
13-20h - Društvene igre
11:30-21h - Artist Alley
11:30-21h - Video igre kroz generacije “Castlevania”
16-17h - Kosplej radionica “Izrada vampirskih očnjaka”


Tribina: Vampiri u japanskoj animaciji:
Većini ljudi je poznata Brem Stokerova verzija priče o Drakuli koja je na Zapadu utemeljila poimanje vampira i vampirizma - međutim, na dalekom istoku, krvopije se zamišljaju na najrazličitije načine. Anime industrija je u više navrata predstavila vampire i mit o njima, prikazujući ih i na stokerovski, i na tradicionalno japanski način. Na ovoj tribini ćemo pokušati da predstavimo neke od animiranih vampirskih serija - od prašnjavih klasika kao što je “Vampire Princess Miyu”, preko mejstrim hitova kao što su “Blood +” i “Shiki”, pa do zaboravljenih opskuriteta u koje spada “Night Walker”, jeftina kopija “Intervjua s vampirom” iz sredine 90-tih.
Učesnici tribine: Isidora Vlasak, Bojan Vukadinović, Jelena Jokanović, Nenad Grujić

Propratni programi:
Artist Alley:
Arist Alley postaje neizostavni deo većine festivala koji se organizuju u svetu, ali i kod nas. Naš prodajni sajam će ovoga puta biti inspirisan vampirima i goth kulturom, gde će posetioci moći da vide rukotvorine domaćih kreatora i da kupe ono što im se dopadne. Obilazak izložbenih štandova je na ovom događaju besplatan!

Board games:
U holu ispred bioskopske sale Doma omladine Beograda, posetioci će tokom celog dana moći da uživaju u društvenim igrama koje za temu imaju vampire. Na raspolaganju će biti “Vampire the Masquerade” igra na tabli, a potrudili smo se da organizujemo i turnir u istoimenoj kartičnoj igri. Za one koji više vole role play igre biće organizovano nekoliko sesija tokom dana.

Radionica: Izrada vampirskih očnjaka:
Kosplej u Srbiji uzima sve više maha, pa smo odlučili da organizujemo i jednu radionicu gde će posetioci imati priliku da nauče kako je najlakše, a kako najbolje da za svoju masku naprave vampriske zube. Naravno, svi koji su voljni dobrodošli su da budu u svojim kostimima tokom dana.

Video igre “Susret generacija”:
Za ljubitelje elektronske zabave na “Hellsing” danu biće organizovan susret generacija i različitih konzola. Fokus dana će biti na jednoj od najpopularnijih vampirskih igara, “Castlevania”. Na tri različite konzole će posetioci moći da se oprobaju u legendarnoj igri i to na NES, PS2 i PS3.

ŠTA: Hellsing Day
KAD: nedelja 07.12.2014. od 11:30h do 22h
GDE: Dom omladine Beograda
KOLIKO: 200 din.

Нема коментара:

Постави коментар