петак, 19. септембар 2014.

Projekcija Space Dandy (1 do 6)




Uprkos svim nevoljama koje su nas snašle mi veselo nastavljamo sa ciklusom komedija i to sa projekcijom prvih 6 epizoda serijala "Space Dandy"
Kad je čuveni režiser Šinićiro Vatanabe najavio da se posle rada na animeu "Kids on the slope" vraća u svemir sa svojim novim projektom, svi su se ponadali da će uslediti omaž "Cowboy Bebop" - u, animeu koji ga je i stvorio i obeležio jedno doba.
Međutim, Vatanabe je dokazao da nema nameru da se ponavlja, kao i da je veliki trol. Ono što smo dobili je "Space Dandy", retro avanturistička nadrealna komedija koja najviše potseća na mešavinu trashy SF filmova iz 1970-tih, Hana-Barbarinih "Džetsonovih" i Bruksovih "Space Balls".
Autorski tim je odmah na početku odlučio da se mane koherentne priče i skoncentriše na što luđe zaplete i na momente zapanjujuću animaciju. Koliko je svaka epizoda priča za sebe vam dovoljno govori to što na kraju jedne epizode svi likovi izginu, u pak drugoj postanu zombiji, a već u sledećoj epizodi sve ide po starom, kao da ničega nije bilo.
Zaplet (kakav postoji) se vrti oko Spejs Dendija (koji je dendi u svemiru, ako niste shvatili), lovca na vanzemaljce i ljubitelja restorana sa obdarenim kelnericama koji se potuca po kosmosu tražeći nove vanzemaljske vrste u društvu idiotskog mačkolikog Betelgežanina Mjaua i Kju-tija, poprilično inteligentnog i kompetentog robota koj je nazalost zaglavio ni kriv ni dužan sa budalama. Ovu ekipu iz misterioznih razloga bezuspešno juri zli dr. Gel koji je zapravo gorila. Sa perikom. I šeširom sa peruškom. Jel vam dosta?
Dođite ako volite otkačeni humor, nadrealne priče i dobru animaciju. A i ako volite Vatanabea - ako ništa drugo, da se krstite i rukama i nogama šta mu bi.

P.S.
Ukoliko želite da donirate novac za projekat Kulturni centar Sakurabana, a nemate karticu, to ćete moći da uradite na projekciji.

ŠTA: Projekcija Space Dandy
KAD: Utorak (23.09.2014.) od 18:30h
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12
KOLIKO: jedna konzumacija (piće, čips, kokice,...)

Нема коментара:

Постави коментар