понедељак, 22. септембар 2014.

Projekat Kulturni centar Sakurabana #CCSakurabana



O nama:
Udruženje Sakurabana je nevladina neprofitna organizacija koja se bavi promocijom japanske pop kulture, podsticanjem kreativnosti kod mladih i promocijom alternativnih vidova zabave. Sakurabana je osnovana 2007. godine i do sada smo uspeli da organizujemo sedam puta Japanizam koji je već dve godine konvencija, ali i mnoštvo manjih događaja. Sve to u cilju podsticanja mladih u Srbiji da se upoznaju sa stranim kulturama, kreativno izraze i kulturno uzdignu. Trenutno postoji klub udruženja u kom se organizuju brojne svakodnevne aktivnosti kao što su radionice, predavanja, tribine, turniri i, naravno, druženje mladih.
Međutim, posle brojnih problema i nepogoda u Srbiji, fondovi za kulturu su desetkovani, ili skoro nepostojeći. Situacija za razvoj mladih u zemlji je veoma loša, ali mi i dalje želimo da se borimo i omogućimo našoj omladini pristup širokom spektru kulturnih sadržaja. Stoga smo pokrenuli jedan veoma ambiciozan projekat prikupljanja novca za otvaranje Kulturnog centra Sakurabana. Iako je situacija u državi veoma teška, verujemo da je neophodno obezbediti deo kulturnih sadržaja za naše građane.




Kulturni centar Sakurabana:
Kulturni centar Sakurabana će biti jedinstveno mesto u Srbiji posvećeno svima koji žele da nauče nešto novo, kreativno se izraze, kulturno se uzdignu i na taj način učine Srbiju lepšim mestom. U okviru kulturnog centra želimo da otvorimo manga bibilioteku, da omogućimo redovno održavanje radionice crtanja u manga stilu, origami radionice i kosplej radionice. Pored ovoga želimo da stvorimo mesto gde će svi zainteresovani moći da čuju predavanja, pokrenu diskusije, da organizuju tribine i okrugle stolove na različite teme. Takođe, ukoliko bude bilo moguće, želimo i da u okviru KC Sakurabana bude i galerija koja će biti na raspolaganju domaćim i inostranim izlagačima iz različitih umetničkih pravaca. Prosto rečeno, želimo da KC Sakurabana bude mesto za učenje, stvaranje i zabavu.


Koja je korist takvog Kulturnog centra?
Održavanjem redovnih radionica želimo da podstaknemo stvaralački duh kod naših posetilaca, ali i da probamo da ih naučimo novim stvarima. Postojanje jednog ovakvog kulturnog centra pruža šansu kreativnim mladim ljudima da upoznaju sebi slične i postanu aktivni deo društva. Izučavanjem različitih kultura i vidova umetnosti podstičemo toleranciju kod mladih. Zahvaljujući atraktivnim programima koje udruženje Sakurabana organizuje poslednjih sedam godina, podstiče se turizam u Srbiji, ali se i poboljšava slika o našoj zemlji u svetu, jer smo ostvarili uspešnu saradnju sa nekoliko inostranstrih udruženja. Takođe, bitno je napomenuti da će ovo biti mesto koje će podsticati učenje jezika, kao i regionalnu saradnju. Kako bismo mogli da nastavimo sa time, neophodno je da se otvori Kulturni centar, jer ćemo samo na taj način moći da obezbedimo neophodne finansije za dalji rad.





Prikupljanje novca?
Jedan od glavnih izvora su donacije za koje se nadamo da ćemo uspeti da prikupimo preko sajta Indiegogo na kom smo otvorili stranicu posvećenu isključivo ovom projektu. (http://igg.me/at/ccsakurabana)
Imajući u vidu činjenicu da u Srbiji još uvek nije dovoljno razvijeno elektronsko poslovanje i plaćanje preko interneta otvorili smo račin za donacije na koji svako može da uplati koliko je u mogućnosti. (165-9688-81, Svrha uplate: DONACIJA, Primalac: Sakurabana Beograd ) Naravno, ovo nije sve što ćemo raditi kako bismo realizovali naš cilj, u narednom periodu biće organizovan niz različitih događaja, radionica i dr. koji će za cilj imati prikupljanje novca za KC Sakurabana. Ukoliko želite da pratite naš dalji rad, to možete učiniti preko naše internet stranice (www.sakurabana.info) ili na FB stranama.


2 коментара:

  1. Da li je moguce da ste ovo postavili na indiegogo, a niste na kickstarter?

    ОдговориИзбриши