уторак, 14. јануар 2014.

Zimska manga zabava u Mladenovcu

Udruženje Sakurabana Beograd, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda, u saradnji sa Centrom za kulturu Mladenovac organizuje "Zimsku manga zabavu u Mladenovcu".



15.01.2014. - Sreda - Predavanje "Uvod u manga kulturu i manga stil" 16h + Projekcija filma "Strančev mač "

U sredu, 15.01.2014. godine od 16 časova, imaćete priliku da čujete predavanje o manga kulturi u svetu, ali i u Srbiji, koje će voditi predsednik udruženja Sakurabana, Bojan Vukadinović. Potom će svi zainteresovani moći da prisustvuju manga radionici koju će voditi instruktor manga crtanja Mina Petrović.



U 18 časova počinje projekcija anime filma "Strančev mač":
Iza filma stoji animacijski studio BONES, široj publici najpoznatiji po tome što drži prava za „Fullmetal Alchemist“ franšizu. Priča je smeštena u srednjovekovni Japan, i prati dečaka po imenu Kotaro, siročeta samog u surovom svetu, koga jednoga dana, bez očiglednog povoda, počne da proganja odred kineskih vojnika. Kinezi su opasni protivnici, čvrsto rešeni da nesrećnog Kotaroa zarobe i iskoriste u nekakvom tajnom ritualu, te dečak mora da beži. Usput nailazi na usamljenog ronina grešne prošlosti koji se predstavlja kao Nanaši (u bukvalnom prevodu „bezimeni“) i koji, nakon početnog nećkanja, pristaje da bude „unajmljen“ kao dečakov telohranitelj.



16.01.2014. - Četvrtak - Projekcija filma Summer wars



„Summer Wars“ je režirao Mamoru Hosoda – autor „The Girl Who Leapt through Time“ kojim smo otvorili program anime retrospektive, i „Wolf Children“ koji je raznežio mnoge na ovogodišnjem Japanizmu. Hosodi je ovo najpopularniji i komercijalno najuspešniji film do sada. Priča prati Kenđija, mladog matematičkog genija, kome Nacuki, devojka na koju se u potaji loži, nudi letnji posao – da joj se pridruži na porodičnom imanju i do kraja boravka pred njenom familijom glumi njenog dečka. Kenđi naravno pristaje, ali ispostavlja se da će sumnjičava rodbina i skrivanje svojih pravih osećanja od Nacuki biti najmanji problemi koje će iskusiti tokom leta. Naime, izgleda da je, rešivši određenu matematičku jednačinu, omogućio hakovanje društvene mreže preko koje se odvija većina svetskog internet saobraćaja.

Ulaz na sve događaje je besplatan!

Нема коментара:

Постави коментар