петак, 8. фебруар 2013.

Origami radionica uz gosta iz Japana

origami-u-Beogradu

ChibiCon samo što se završio, a Sakurabana nastavlja sa radom punom parom i bez predaha. Ovoga puta imamo za vas nešto što do sada niste imali prilike vidite u Beogradu, u našoj organizaciji – u pitanju je origami radionica koju će voditi eksluzivni gost iz Japana, Ju Kojanagi, svetski putnik, poznavalac tradicije i profesor japanskog jezika u pokušaju.

Kojanagi-san sebe opisuje kao pozitivnu i pouzdanu osobu, iako ne okleva da doda da je pomalo i sanjalica. Nakon više od 15 godina rada za jednu veliku farmaceutsku kompaniju, odlučio je da promeni život i upisao je studije psihologije, posebno se usmerivši na to kako odrasli uče strane jezike. Želja mu je da podučava strance japanskom jeziku i kulturi, i trenutno putuje Evropom u potrazi za poslom koji će ga ispunjavati.

Kojanagi-san ističe da mu je origami hobi, premda gaji ambicije da jednoga dana i sam dizajnira figure i konstrukcije. Origami umetnici kojima se najviše divi su Satoši Kamija i Đun Maekava. Uz pomoć ove drevne veštine koja podrazumeva strpljenje i jedinstven osećaj za estetiku, ali i zabavu i opuštanje, Ju Kojanagi se nada da će steći prijatelje kako u Beogradu, tako i u drugim evropskim gradovima kroz koje putuje.

Radionica će se održati u prostorijama kluba „Sakurabana“, Pop Lukina 6, u subotu 16. februara od 17 do 19 časova. Predviđa se sklapanje tri origami figure, a iz tehničkih razloga, ukupan broj učesnika radionice ograničen je na 30. Svejedno, pozivamo vas da navratite na čaj i vruće nudle, čak i ako umetnost savijanja papira nije vaša oblast interesovanja – Kojanagi-san se deklariše kao veliki ljubitelj savremene pop-kulture, i s velikim entuzijazmom je obećao da će odgovarati na sva vaša moguća i nemoguća pitanja o Japanu!

ŠTA: Origami radionica
KADA: 16.02.2013. (subota) 17-19h
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6, Beograd.

Prijave za one koji žele da rade origami: sakurabanabeograd@gmail.com (šaljite ime, prezime i kontakt broj)

FB event: http://www.facebook.com/events/347570742018266/

Нема коментара:

Постави коментар