петак, 25. март 2016.

Potter Manija 2016 - Program



Druga po redu konvencija Potter Manija 2016 u organizaciji udruženja Sakurabana biće održana 2. aprila u Domu omladine Beograda. Te subote će posetioci događaja imati priliku da uživaju u programu na dva sprata DoB-a u centru grada. Kao i prethodne godine imaćete priliku da se družite sa ostalim ljubiteljima franšize “Harry Potter”, učestvujete u igrama i takmičite se za kuću koju najviše volite.

10:30h - Otvaranje događaja
Od 10:30h će vrata Doma omladine Beograda biti otvorena za sve posetioce Potter Manije.

11h - Velika sala (Great Hall) - Ceremonija sortiranja po kućama
U velikoj sali Doma omladine Beograda biće prozvani svi ovogodišnji učesnici po kućama.
Svi učesnici će tokom dana imati priliku da se takmiče u različitim disciplinama i na taj način osvoje bodove potrebne za pobedu kuće kojoj pripadaju.
*Svi koji žele da učestvuju na ceremoniji sortiranja moraju da se prijave ranije u klubu Sakurabana (Dom omladine Beograda, 5. sprat, a detalje o radnom vremenu možete naći ovde http://goo.gl/OWGzgy) do 27. Marta.

12h - Velika sala (Great Hall) - Predstavljanje stripa “Books of Magic” (Darkwood)
Za ljubitelje Hari Potera je ovo jako interesantna tema jer se više puta postavljalo pitanje autentičnosti glavnog lika i sveta u kom se odvijaju romani Dž. K. Rouling. Na ovom predavanju ćete moći da čujete nešto više o strip serijalu “Books of Magic” i sami da prosudite da li je u pitanju slučajnost ili nešto više od toga.

13:30h - Velika sala (Great Hall) - Alan Rickman Tribute
Tribina posvećena nedavno preminulom glumcu koji će mnogima ostati u sećanju po ulozi famoznog Severusa Snejpa u filmskoj franšizi “Hari Poter”. Naširoko će se pričati o ovoj legendarnoj roli, ali i o drugim bitnim ulogama u njegovoj karijeri.

15h - Velika sala (Great Hall) - Rasa, klasa i rod u romanima “Hari Poter”
Jedna od nezaobilaznih rasprava među fanovima jeste pitanje roda, klase, rase, i prava drugih manjina, i to kako su ove teme prikazane u svetu Harija Potera. Na ovoj tribini će se raspravljati o tome šta su zapravo predrasude i netrpeljivosti u magičnom svetu, da li one odražavaju probleme realnog sveta sa kojima se mi svakodnevno suočavamo ili je situacija nešto drugačija, koliko daleko je Roulingova odmakla u prikazu magijskog diverziteta, i kako su tokom godina liberalniji i manje liberalni fanovi reagovali na njeno pisanije.

16:30h - Predstavljanje knjige “Fantastične zveri i gde ih naći” (Čarobna knjiga)
Prvo delo koji se bavi enciklopedijskim prikazom sveta Harija Potera jeste “Fantastične zveri i gde ih naći”. Knjigu je u Srbiju donela izdavačka kuća Čudesna knjiga, čiji je predstavnici imati priliku da je predstave, a ovo je prava tema za razgovor imajući u vidu novu filmsku trilogiju koja je već tu iza ćoška.

18h - Velika sala (Great Hall) - Tribina i projekcija: "Severus Snape and the Marauders" fan film
"Severus Snape and the Marauders" je kratak amaterski film na kome su radili kameri vični ljubitelji sveta Dž.K. Rouling, the Broad Strokes Production, a koji je posvećen mladom Severusu Snejpu i nedaćama kroz koje je morao da prolazi kao nepopularni učenik u Hogvortsu. Projekcija ovog filma će nam poslužiti kao osnova da povedemo raspravu o problematičnom ponašanju i vršnjačkom zlostavljanju u školskoj sredini, ali i pre svega tome kako fanovi doživljavaju pojedine likove u romanima i sa kojim njihovim osobinama se identifikuju.

19:30h - Velika sala (Great Hall) - Kosplej takmičenje
Svi oni koji su se potrudili da naprave što bolje maske će imati priliku da se prošetaju na bini i prikažu se. Možete se kostimirati u konkretne likove iz Hari Poter serijala, ali možete i da predstavite originalne likove inspirisane tim svetom (npr. novi profesor u školi, novi učenik neke od kuća, daleki rođak nekog od likova, itd.). Zainteresovani za takmičenje se mogu prijaviti na licu mesta, do 20 minuta pred početak takmičenja. Žiri će odabrati četiri najbolja kostima, a one kuće kojima oni pripadaju će dobiti bodove u zavisnosti od plasmana.

20:30h - Velika sala (Great Hall) - Svečano proglašenje pobedničke kuće
Na kraju događaja ćemo se svi okupiti u velikoj sali gde će biti proglašeni pobednici kosplej takmičenja, i prikupljeni i sabrani svi bodovi koje su takmičari i posetioci uspeli da prikupe za svoje kuće tokom dana. I naravno, sledi proslava pobednika i zatvaranje događaja.


12h - Amerikana (Real World) - Predavanje: Kako napraviti svoju medovinu?
Mnogi su ušli u svet Harija Potera kao deca, sa njim su odrasli, avanture vole i dalje, ali je u glavama ostalo pitanje “Kakvog li su ukusa hrana i piće o kojem smo čitali i koje smo gledali u filmovima?”. Naši drugari iz “Morning Star Brewing” i “MINA Homebrewery” će se potruditi da vam ovoga puta otkriju tajnu pravljenja dobre domaće medovine.

13:30h - Amerikana (Real World) - Video igre - naša karta za “Hogwarts Express"? (EmuGlx)
Magija u video igrama nije ništa čudno niti novo, ali stručnjaci za video igre će se potruditi da vam ukratko ispričaju ponešto interesantno na tu temu.
Svako od nas je oduvek zeleo da ide na Hogwarts, na ovoj tribini ćete videti koliko je to zapravo moguće kroz magiju video igara.


15h - Amerikana (Real World) - Čas alhemije kod Nikolasa Flamela
Mnogi se slažu da je magija današnjeg vremena zapravo nauka, a na ovogodišnjoj Poter Maniji ćete imati priliku da prisustvujete demonstraciji pojedinih hemijskih trikovima u maloj laboratoriji. Proverite da li imate afinitete za ovaj vid stvaranja magije.

16:30h - Amerikana (Real World) - Radionica: Uvod u kaligrafiju
Sigurno ste makar jednom u životu zastali na stranici neke knjige sa tvrdim koricama čiji je sadržaj ispisan krasnopisom, što je činilo ceo doživljaj magičnim. Naš redovni saradnik Vladimir Matić-Kurylev će se potruditi da vas uvede u osnove ovog zanata.

18h - Amerikana (Real World) - Magijski i okultni koreni Harija Potera: između realnosti i fikcije
(Mač i Magija: Miloš Đurović i Marko Miranović)
Džoana Rouling je koristila mnoge okutlne, ezoterične i mistične simbole u svom serijalu o Hariju Poteru. Ova tribina biće posvećena istraživaju tih simbola i elemenata (njihovo poreklo i funkcija u magijskom svetu).

20h - Amerikana (Real World) - Zatvaranje sprata
Od 20 časova se zatvara gornji sprat i počinju pripreme za proglašenje ovogodišnjeg pobednika koje se održava u Velikoj sali (Great Hall).

Učešće na takmičenjima:
Zvanični ovogodišnji predstavnici: Oni koji se budu ranije prijavili za takmičenja i soritranje po kućama će igrati ključnu ulogu u borbi za pobedničku kuću.
Ostali posetioci: Nešto manju ulogu u odlučivanju pobednika na ovogodišnjem takmičenju između četiri kuće će odigrati i regularni posetioci događaja.
Bonovi za takmičenje:
Svaki zvanični učesnik u takmičenju će dobiti po 6 bonova za učešće u igrama po želji.
Regularni posetioci uz kartu na ulazu dobijaju po 3 bona za takmičenje u igrama po želji.

Ukoliko potrošite sve bonove koje ste dobili, potražite povremene “prepordavce” koji zalutaju u dijagon-aleju sa kovertama u kojima se nalazi nepoznat broj bonova. Na vama je da ga nađete i probate da ga ubedite da vam proda sadržinu neke od koverata.

Tokom događaja ćete imati priliku da se oprobate u igrama kao što su: sklapanje slagalica, tangram, nalaženje skrivalice (u holovima DoB-a), video igre, pogađanje zagonetki, bacanje magične kocke,šah,...
Igre mogu da se igraju u periodu od 12 do 19:30 časova.

Drugi programi:
Hol ispred Amerikane (Playground)
Takmičenje u video igrama:
11:30h - Harry Potter: Quidditch World Cup
15h - Street Fighter V
NAPOMENA: prijave za takmičenje se obavljaju na licu mesta, pola sata pre takmičenja
Prezentacija društvenih igara (Klub C22)
Computerland - Disney Infinity i Skylanders gaming corner

11-19:30 - Klubić (Three Broomstick Inn) - Krčma Tri metle

Eko Farma Vojinović:
Ukoliko ste pak ljubitelj konkretne hrane, tu će biti Eko farma Vojinović koja će se pobrinuti da se i nešto konkretno pojede, a da je pritom domaće, ukusno i dobro. Tu će domaći likeri i tanjiri sa suvim mesom.

Morning Star Brewing i MINA Homebrewery: Domaći pivari će se pobrinuti da probate neke od posebnih ukusa piva po ugledu na ona iz sveta Hari Potera, a neka od njih su Wolfrick Rye Ale (Morning Star Brewing) i Leaky Cauldron Porter (MINA Homebrewery), kao i piva u India Pale Ale stilu.

Magic cupcakes:
Za one koji ne vole fermentisane napitke, tu su i ove godine slatkiši! Imaćete priliku da probate domaće kolače dekorisane u bojama kuća.

Donji deo DoB-a hol ispred bioskopske sale i međusprat
11-21h - Dijagon-aleja
Na Potter Maniji ćete imati jedinstvenu priliku da vidite rukotvorine domaćih kreatora inspirisane franšizom “Hari Poter”. Pored toga imaćete priliku da vidite i šta su vam lepo spremili izdavači i drugi prodavci. Dakle, skupljajte parice za razne drangulije, đinđuve, knjige, igračke i ostale mamipare.

11-21h - Izložba takmičarskih magičnih štapića

Karte:
Cena karte je 350 din. i svoju kartu možete kupiti na svim prodajnim mestima eventima, kao i preko interneta.

Нема коментара:

Постави коментар