среда, 22. април 2015.

Projekcija: Highschool of the Dead



U okviru Sakurabaninog ciklusa aproksimativno nazvanog „anime za odrasle“ ste već  imali priliku da gledate jedan BL naslov, a sada u duhu ravnopravnosti, prikazujemo nesto za one koji preferiraju ženske obline.
Naime, ovog i sledećeg utorka (28.04. i 05.05.2015.) ćemo puštati seriju „Highschool of the Dead“.
U pitanju je adaptacija u jednom momentu izuzetno čitane mange Daisuke Satoa (koja je doduše već dve godine na hiatusu). Ključ popularnosti ovog naslova sigurno leži u činjenici da je iskombinovao trope svima omiljene srednjoškolske melodrame-komedije i trenutnog hit žanra –zombi apokalipse. I naravno ne smemo da zaboravimo, ono zbog čega seriju i puštamo – razulareni fenservis.

Serija prati dogodovištine grupe srednjoiškolaca koji zajedno sa školskom medicinskom sestrom pokušavaju da prežive virus koji populaciju pretvara u zombije. Naravno svi klišei su tu  - krvava i napeta borba protiv nemrtvih hordi, površno filozofiranje na temu „čovek je čoveku vuk“, nesložna grupa nespretnjakovića koji vremenom postaju dobro nauljena ubilačka mašina.  A sve je to, u starom dobrom anime stilu, začinjeno elementima harema, sevanjem gaćica, scenama kupanja i pipkanja...  i grudima. Obdarene junakinje u svakom momentu mašu svojim atributima koji  su ogromni, krše sve zakone fizike, anatomije i zdravog razuma i glavni su protagonisti matriksoidnih scena gde eskiviraju metke i lete u slow motion-u kao gomile želea u bezvadušnom prostoru. Ovo je ostvarenje koja je lansiralo milion zaista neverovatnih gifova.
Serija u svakom slučaju nudi dobru trashy nepretencioznu zabavu sa velikim količinama maestralno animiranih creva, krvi i golotinje (ipak je animacioni studio izvikani Madhouse) i svim ostalim sastojcima toliko popularnim među anime fanovima. Svi ljubitelji ovakve zabave mogu da računaju da su im sledeća dva utroka popunjena.

28.04.2015. - „Highschool of the Dead 1-6“
05.05.2015. - „Highschool of the Dead 7-12“
ŠTA: Projekcija: Highschool of the Dead
GDE: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, Tribinska sala
KAD: 19:00h (28.04. i 05.05.2015.)
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)

Нема коментара:

Постави коментар