среда, 31. јул 2013.

Anime retrospektiva DOGS – Bullets and Carnage


Pošto smo dokazali da nam leto ne može ništa (ko je preživeo vrućinu na „The Girl Who Leapt through Time“, preživeće i nuklearni rat), nastavljamo sa programom retrospektive popularnih anime projekcija od prošlih godina, za sve vas koji ste propuštali Japanizme i druga dešavanja, a ovaj avgust provodite u Beogradu. Ovog ponedeljka, na repertoaru je OVA projekat „Dogs – Bullets&Carnage“ (za neupućene u anime žargon, OVA znači Original Video Animation – ostvarenje koje je direktno izašlo na DVD-u, bez bioskopskog ili televizijskog prikazivanja).
„Dogs – Bullets&Carnage“ je rađen prema mangi Široa Mive, čoveka koji je karijeru počeo kao ilustrator „Devil May Cry“ franšize. Anime predstavlja neku vrstu uvoda u mangu, jer služi da nas upozna sa likovima i predstavi tehnokratski, post-apokaliptični svet u kome se odvija radnja. U četiri epizode, uz mnogo akcije, pucnjave, trke, frke, dobrog humora i popušenih cigareta, predstaviće nam se četvoro glavnih

likova – Mihai Mihaerov, bivši plaćeni ubica, Bado Nejls, revolveraš koji je nikotinsku zavisnost uzdigao na nivo umetnosti, Naoto Fujumine, devojka sa katanom, i Hajne Ramštajner (baš se pitamo gde je Miva-sensei našao inspiraciju za ovo ime), mladić čiji su neobičan izgled i sposobnosti rezultat genetskog inženjeringa. Epizode vrlo lepo funkcionišu i same za sebe, ali isto tako služe i kao mamac za čitanje mange, u kojoj se avanture gorepomenute četvorke dalje komplikuju.
Takođe, shvatite podnaslov animea kao upozorenje: „Dogs – Bullets&Carnage“ obiluje ispaljenim mecima i krvoprolićem, tako da nije baš prikladan za malu decu i osetljive duše.
Projekcija počinje u 19:30 časova. Do sad ste valjda naučili da treba doći ranije – čisto da ne biste na kraju sedeli na stolovima, gajbicama od pića ili na podu, što se dešava onima koji okasne.

ŠTA : „Dogs – Bullets&Carnage“, David Production 2009, 4 epizode od po 15 minuta
GDE : Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
KAD : Ponedeljak 5. avgust u 19:30 časova

Нема коментара:

Постави коментар