понедељак, 27. мај 2013.

Prvi sajam japanskih borilačkih veština (Dani Japana)

Kendo

Japanska ambasada u Republici Srbiji i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA), kancelarija za Balkan, organizuju „Prvi sajam japanskih borilačkih veština“ koji će se održati u nedelju, 2. juna, 2013. godine u 12:30 u velikoj sali Centra za sport i kulturu „Šumice“ (Ustanička 125) u Beogradu.
Događaj je organizovan sa ciljem da se u okviru manifestacije “Dani japanske kulture u Srbiji”, na interaktivan način, predstave i japanske borilačke veštine, kao autentična oblast japanske kulture. Pored atraktivnog programa i demonstracija Karatea, Aikidoa i Kendoa, sajam japanskih borilačkih veština omogućiće posetiocima da isprobaju ove veštine, kao i da se direktno raspitaju o samim veštinama i o uslovima treniranja.
Oko 80 članova iz četiri organizacije demonstriraće svoje veštine. Kendo savez Srbije, predstaviće veštinu japanskog mačevanja Kendo, a demonstracije će se izvoditi kako bambusovim mačem, tako i pravim. Tendoryu aikido savez Srbije će prikazati Aikido tehnike samoodbrane velikih i čistih pokreta, dok će Karate Klub Japan kroz dinamične borbe predstaviti Karate kao sport. Okinava Karatedo Asocijacija Srbije, predstaviće kate i razne metode jačanja tela i duha sa izvorišta ove veštine.
Japanske borilačke veštine, kao što su Džudo, Karate, Aikido, Kendo, još od ranih 50-ih godina prošlog veka, svojim fizičkim i filozofskim principima usavršavanja tela i duha, privlače veliku pažnju obožavalaca Japana širom sveta. Ni Srbija nije izuzetak. Japanska ambasada u Republici Srbiji i JICA već dugi niz godina podržavaju promociju japanskih borilačkih veština u Srbiji, kroz donacije opreme ili kroz volonterski program, tj. dovođenjem instruktora volontera iz Japana, koji svoje znanje i iskustvo dele sa građanima Srbije.
Japanska ambasada u Republici Srbiji i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) organizovanjem „Prvog sajma japanskih borilačkih veština“ želi da pokaže da će i u buduće podržavati vežbače japanskih borilačkih veština, koji predstavljaju jedan od važnijih mostova prijateljstva između Japana i Srbije.
Događaj je organizovan sa ciljem da se u okviru manifestacije
“Dani japanske kulture u Srbiji”, na interaktivan način, predstave
i japanske borilačke veštine, kao autentična oblast japanske kulture.
Pored atraktivnog programa i demonstracija Karatea, Aikidoa i Kendoa,
sajam japanskih borilačkih veština omogućiće posetiocima da
isprobaju ove veštine, kao i da se direktno raspitaju
o samim veštinama i o uslovima treniranja.

Нема коментара:

Постави коментар