уторак, 29. јун 2010.

Manga Biblioteka



Manga biblioteka društva Sakurabana postoji od januara 2010. godine. Osnovana je uz napore upravnog odbora društva čiji su članovi donirali određeni broj naslova iz lične kolekcije. Ubrzo nakon otvaranja iste, u susret Sakurabani je izašla i Ambasada Japana koja je takođe donirala desetine mangi i knjiga. Kolekciju je tokom prve godine dopunila i izdavačka kuća Algoritam medija, velikom donacijom manga naslova na hrvatskom jeziku.

Manga biblioteka radi u okviru društva Sakurabana, i jedinstvena je biblioteka tog tipa na Balkanu. Biblioteka ima za cilj da članove društva upozna sa strip kulturom modernog Japana.
Biblioteka se nalazi u prostorijama kluba Sakurabana, gde članovi društva mogu da iznajme mangu ili da uživaju u pogodnostima samog kluba. (detaljnije informacije o članarinama možete naći ovde: http://sakurabana.info/?page_id=2425)

Otkako je otvoren klub društva Sakurabana, u mogućnosti ste da svakog dana od 16-23h iznajmite svoju omiljenu mangu.

Pravila korišćenja manga biblioteke možete naći ovde.
Pravilnik biblioteke drustva Sakurabana

Biblioteka trenutno broji preko 300 knjiga, od kojih je većina na engleskom jeziku, nekolicina na srpskom i hrvatskom jeziku, a posedujemo i naslove koji su na japanskom. Konstantno radimo na tome da se broj naslova poveća, a ukoliko imate neku primedbu, predlog ili sugestiju u vezi sa radom manga biblioteke možete je poslati na e-mail: sakurabanamangabiblioteka@gmail.com .

Ovde možete pogledati i spisak mangi i knjiga koje Vam stoje na raspolaganju: Spisak Knjiga Manga Biblioteke

A evo i par fotografija manga biblioteke:
    

 

 

Нема коментара:

Постави коментар