недеља, 4. мај 2014.

PROJEKCIJA: 20th CENTURY BOYS



Nakon što smo uspešno preživeli kišne prvomajske praznike, oporavili se od previše roštilja i otreznili se od potoka piva, vreme je da se život vrati u normalu, i da se nastavi sa redovnim projekcijama u klubu Sakurabana.
Maj mesec će biti posvećen igranim filmovima – repriziraćemo neke od starih hitova, ali puštati i poneki novi biser, tako da budite u toku s repertoarom projekcija. Počinjemo s oprobanim blokbasterom koji je postavio nive standarde za filmske adaptacije manga serijala – reč je o projektu „20th Century Boys“.
Filmska trilogija "20th Century Boys" predstavlja ekranizaciju čuvene, više puta nagrađivane mange Naokija Urasave, autora poznatog po političkim trilerima koji se odlikuju upečatljivim likovima, zamršenim zapletom, nepredvidivim obrtima i ciničnim smislom za humor. Radnja prati glavnog junaka Kenđija, bolno suočenog sa krizom srednjih godina, koji iznenada biva uvučen u misterioznu teoriju zavere čiji koreni sežu do njegovih igara u detinjstvu. Trilogija spada u najskuplje i najbolje ocenjene poduhvate savremene japanske kinematografije, i prava je poslastica za sve ljubitelje stripa koji od filmskih adaptacija očekuju da budu dosledne i verne izvornom delu.
Film počinje u 19h. Budite tačni, pipil – znate da se rvemo s nedostatkom stolica u klubu, i stvarno bi bilo lepo da izbegnemo pribegavanje pravilu zvanom „ko nije platio članarinu, ima da sedi na podu.“

ŠTA: „20th Century Boys“, prvi deo trilogije
KAD: Utorak 6. maj u 19h
GDE: Klub Sakurabana, Terazije 12, II sprat
KOLIKO: Jedna konzumacija (piće, kokice, nudle, čips, štagod)

Нема коментара:

Постави коментар