среда, 2. јануар 2013.

Zimska manga zabava! (10-13.01.2013.)

Zimska-manga-zabava

 

Počeo je zimski raspust, a mi smo mislili na one koji su ostali u Beogradu. Odlučili smo da organizujemo program za sve one koji vole Japan, i koji bi voleli da uče i zabave se sa nama.

Predavanja i radionice se održavaju u prostorijama kluba Sakurabana u ulici Pop Lukina 6, Beograd.


View Klub Sakurabana in a larger map

Kontakt za informacije:
email: sakurabanabeograd@gmail.com
tel: 064/899-60-72

Program radionica i predavanja:

Četvrtаk (10.01.2013.):
- (od 10 čаsovа) Mаngа rаdionicа
- (od 13 čаsovа) Papercraft rаdionicа

Petаk (11.01.2013.):
- (od 13 čаsovа) Projekcijа: Summer Wars
- (od 17 čаsovа) Turnir u video igrаmа

Subotа (12.01.2013.):
- (od 10 čаsovа) Mаngа rаdionicа
- (od 13 čаsovа) Predavanje: HILJADU LICA JAPANSKE POPULARNE MUZIKE

Nedeljа (13.01.2013.):
- (od 10 čаsovа) Mаngа rаdionicа
- (od 13 čаsovа) Projekcijа: Redline

ZA UČEŠĆE U RADIONICAMA SE PRIJAVITE OVDE:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dHpTeXE5SVFWUWFMblRnemd4N2ptSEE6MQ

Manga radionica:
Predavači Sakurabanine manga škole, Mina Petrović i Vladimir Prodanović, održaće javni čas na kome posetioce očekuje posebno zabavan sadržaj – malo ko je u stanju da odoli ponudi da mu naši crtači naprave portret u manga stilu…

Papercraft radionica:
Jesena Đurović i Mina Petrović - Jesena i Mina će publici predstaviti izložbu papirnih figura izrađenih tehnikom koja se naziva papercraft. Papercraft podrazumeva sklapanje unapred odštampanih modela, čiji oblik varira od zgrada do anime likova, koji se sečenjem i lepljenjem lako pretvaraju u zanimljive ukrase i figurie. U okviru radionice, posetioci će biti u mogućnosti da svojeručno naprave suvenir koji će poneti sa sobom za uspomenu.

Predavanje: HILJADU LICA JAPANSKE POPULARNE MUZIKE (Goran Marković):
Muzika idola? Visual kei? Mejnstrim J-pop? Anisong? Avangardni majstori buke? To su neka nama poznata lica te muzike, ali ko misli da je to sve, vara se. Žestoko. Japansko muzičko tržište je drugo po veličini na svetu, a Tokio je nezvanično svetska muzička prestonica prema broju klubova i muzičkih dešavanja. U Japanu trenutno postoje 64 muzička časopisa koja pokrivaju svaku zamislivu tematiku, od podele na domaću i stranu muziku preko posebnih žanrova do instrumenata i audio-opreme. U tom mnoštvu ima nečega za svakoga, čak i ako ste do sada živeli u uverenju da u Japanu ne prave muziku koja bi se dopala Vama.

"Trauma-tehnopop", "samurajski džez" ili "1-centimetarski pop" - u Japanu mnogi izvođači imaju poseban naziv za svoju muziku. Otkrijte stil koji vam odgovara... i možda Vaš ukus nikad više neće biti isti...

Нема коментара:

Постави коментар