уторак, 29. децембар 2015.

Highschool Festival 2016 #CCSakurabana



U okviru akcije "Kulturni Centar Sakurabana", 15. januara 2016. godine u Klubiću Doma Omladine održaće se mini festival. Festival je osmišljen po uzoru na školske festivale koje viđamo po animeima, mangama, jdorama, ali i po raznim blogovima koji govore o životu u Japanu.

Ovakvi festivali u japanskim školama se održavaju barem jedanput godišnje. Pripremaju ih uglavnom učenici uz nadzor nastavnog osoblja. Prema tematici mogu da budu podeljeni na: 1) razrede - kada celo odeljenje osmišljava aktivnost koju će predstaviti na festivalu ili 2) klubove - obično početkom školske godine kada klubovi predstavljaju svoje aktivnosti kako bi privukli nove članove.

Cilj ovakvih festivala je da se pokažu sposobnosti dece, njihova maštovitost i timski rad. Ovakvi festivali su takođe prilika da se đaci iz različitih škola upoznaju međusobno, da se đaci upoznaju sa zajednicom, komšilukom u kojem se škola nalazi. Samim time otvoreni su za sve posetioce a posebno za roditelje đaka.

Ovakav festival se već drugi put održava u Beogradu. Nemamo uslove koje imaju deca u japanskim školama, ali imamo dobru volju, mnogo elana i zanimljive ideje. U svega 4 sata koliko će trajati ovaj mini festival imaćete priliku da na jednom mestu vidite pregršt zanimljivog sadržajao kojim će više reči biti uskoro, kako na eventu, tako i putem reklama samih đaka.

Sve aktivnosti su osmišljenje i isplanirane od strane naših timova/"razreda". A sav prikupljeni prihod ide za osnivanje Kulturnog centra Sakurabana.



Spisak razreda:

Maid cafe - u delu sa našim mejdicama ćete imati priliku da sa njima proćaskate ili odigrate partiju pantomime.

Guitar hero - Sakurabana u saradnji sa Computer Landom će se pobrinuti da na ovom HighSchool eventu dobijete priliku i okušate se u najpopularoj ritmičkoj video igri. Guitar Hero je prvi put objavljen pre jednu deceniju i od tada je njegova popularnost samo rasla sa svakim novim nastavkom. Širenjem popularnosti igre počeli su da se pojavljuju i najrazličitiji dodaci, a na našem događaju ćete imati priliku da se takmičeta sa gitarom. Spremite prste, uši i zabavite se sa nama!

DJ booth - želite da čujete svoju omiljenu pesmu, tu je naš DJ Haseo, svratite do njegovog ćoška i naručite svoju pesmu od njega, jedna pesma je 50 dinara.

Ringutosu igra - razred 3-A - Verujete da ste spretni? Ako je tako, onda je ovo prava igra za vas.Okušajte se u ovoj nagradnoj igri i osvojite neku od nagrada.

Proricanje budućnosti, Kuroshitsuji kolačići sudbine - razred 3-B - Brine vas šta vam sprema sudbina? Šta će se dogoditi na ljubavnom planu? Ovo vam je prilika da sve to i otkrijete!

Manga/chibi portreti - razred 3-C - Ako ste se ikada zapitali kako biste izgledali kao manga lik, onda slobodno dođite do ovog štanda i naše dame će vam napraviti portret u manga ili chibi stilu, u skladu sa vašom željom.

Pokaži šta znaš o Japanu! - razred 3-D - Mislite da dobro poznajete Japan, njegovu kulturu, običaje? Poznajete i moderni Japan? Proverite koliko uz dobru zabavu! Okušajte se u ovoj nagradnoj igri i osvojite neku od nagrada.

Mistery box - razred 3-E - jeste li dovoljno hrabri da zavučete ruku u kutiju i pogodite šta se u njoj nalazi? Ako jeste, okušajte svoju sreću i pokušajte da osvojite i neku od nagrada!

Satnica: sve aktivnosti se odvijaju paralelno,
21:45h - 22h - Objava za goste i razrede - naši razredi se takmiče da se kvalifikuju za više kategorija, neke kategorije će biti javne a neke tajne. Razredi će biti ocenjivani od strane tajnog žirija koji će biti izmešan među gostima i od strane gostiju. U 20:45h ćemo objaviti kako su naši timovi prošli i za šta su se sve kvalifikovali.

Ulaz: 100 din. (dobijate kupon za jednu besplatnu igru)

Facebook event

понедељак, 28. децембар 2015.

Radno vreme kluba za Novogodišnje praznike



Radno vreme kluba tokom Novogodišnjih praznika:
Klub neće raditi:
- od 29.12.2015. do 08.01.2016.
- od 13.01.2016. do 15.201.2016.

Hvala na razumevanju.
Svima želimo srećne Novogodišnje praznike i lep odmor. Vidimo se u 2016. godini!

петак, 11. децембар 2015.

Projekcija "Bikini ratnice" (15.12.2015.)



U utorak, 15.12.2015. u 19h će u tribinskoj sali Doma omladine Beograda biti održana još jedna projekcija.

Naziv: Bikini Warriors ( ビキニ・ウォリアーズ)
Tip: Mini serija
Kategorije: adventure, ecchi, elf, fantasy, magic, short episodes

O seriji:
Tim sačinjen od četiri hrabre žene, ratnice u bikinima koje su ćerke legendarnih ratnika odlučuju da spasu svet od uništenja i stvorenja zla.
Serija predstavlja pre svega parodiju na gomile besmislenih oklopa koje svakodnevno možete videti u raznim video igrama. Autori su odlučili da parodiraju uobičajene trope i stereotipe žena na koje ste mogli da naiđete.


ŠTA: Projekcija "Bikini ratnice" (15.12.2015.)
KAD: utorak 15.12.2015. od 19h
GDE: Tribinska sala Doma omladine Beograda
KOLIO: Ulaz besplatan

петак, 4. децембар 2015.

Kosplej radionica (utorak, 8.12.2015)




Pošto smo se prošli put dobrano umorili od diskusije, a valja nam početi pripreme kostima za nadolazeći Chibicon, odlučili smo da se na našem decembarskom okupljanju ne bavimo nijednom krupnom temom, već da vam pomognemo oko nekih drugih kosplej priprema. U to ime, Isidora će sa vama preći osnove šminkanja - od odabira potrebnih četkica i same šminke, do kratkog kursa upotrebe iste - kako biste imali vremena da se uvežbate do sledećeg kosplej dešavanja, dok će Jovana ovog puta biti potpuno posvećena vašim perikama, šišanju, pravljenju frizura itd. Zapljun u komentarima je poželjan, kako bismo ustanovili neki red perika koje donosite i potrebne alate.
Konsultacije oko bilo kog kostimografskog dela gde vam trebaju saveti se, kao i uvek, podrazumevaju.
Vidimo se u utorak!!

ŠTA: Kosplej radionica (utorak, 8.12.2015)
GDE: Dom omladine Beograda (Tribinska sala)
KAD: 08.12.2015. od 19h.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1521345081526207/