понедељак, 30. децембар 2013.

Radno vreme kluba tokom Novogodišnjih praznika.



Došli su nam praznici, nadamo se da ćete ih provesti u lepoj atmosferi, u dobrom društvu i veselju.
Što se nas tiče, idemo malo da se odmorimo, ali ne brinite se, nećemo dugo biti odsutni.
Evo kako ćemo (ne) raditi u narednih desetak dana:

31.12.2013. - NE RADIMO
01.01.2014. - NE RADIMO
02.01.2014. - NE RADIMO
03.01.2014. - NE RADIMO
04.01.2014. - RADIMO
05.01.2014. - RADIMO
06.01.2014. - NE RADIMO
07.01.2014. - NE RADIMO
08.01.2014. - RADIMO
09.01.2014. - RADIMO
10.01.2014. - RADIMO
11.01.2014. - NE RADIMO - Na ChibiCon-u smo
12.01.2014. - NE RADIMO - Na ChibiCon-u smo

уторак, 17. децембар 2013.

Wacom ChibiCon digital art contest!



Udruženje Sakurabana u saradnji sa Computer land-om organizuje prvo Wacom ChibiCon digital art takmičenje! Sam ChibiCon predstavlja malu zimsku varijantu Japanizma, pa u skladu sa tim će biti i tema takmičenja.

Imate zadatak da u chibi stilu nacrtate neke od naših maskota koje možete videti na slici. Imate punu slobodu da ih obučete kako želite, da ih stavite u različite sitacije, pustite mašti na volju.

Uslovi konkursa:

1. Stil
U skladu sa nazivom ChibiCon, poslati radovi moraju biti u chibi stilu. Radovi koji ne ispunjavaju ovaj uslov neće učestvovati u takmičenju.

2. Likovi (tema)
Ovoga puta imate zadatak da u chibi stilu nacrtate neku od naših maskota koje možete videti na slici gore. Nećemo prihvatati slanje drugih chibi likova. Na ovaj način obezbeđujemo pošteno i fer takmičenje za sve učesnike, jer je ovako nemoguće slati tuđe ili precrtane radove. Možete izabrati jednog ili više likova da nacrtate.

3. Digitalni radovi
Sponzor ovog takmičenja je Wacom, najpoznatiji proizvođač grafičkih tabli. Imate priliku da pokažete šta umete na svojim grafičkim tablama. U slučaju da još uvek nemate svoju tablu, nije problem. Bitno je da svoje radove pošaljete u digitalnoj formi (skenirane) na našu email adresu: sakurabanabeograd@gmail.com najkasnije do 09.01.2014. godine.
Primamo i radove koji su rukom rađeni i skenirani.

4. Dimenzije radova
Poslati radovi moraju da budu bar 800x600px. Ako je rad veći, nije problem. U slučaju da je manje, postoji šansa da ne bude prihvaćen.

5. Prvenstvo prikazivanja
Ukoliko šaljete neki od radova na Wacom ChibiCon digital art tačmičenje, neophodno je da ih nigde drugde pre toga ne objavljujete. Dakle, neophodno je da prvo prikazivanje rada bude na ChibiCon-u. U slučaju da se dokaže da ste rad pre toga negde već objavili, biće diskvalifikovan.

6. Broj poslatih radova
Ne postoji ograničenje po pitanju broja radova koje možete poslati, ali imajte na umu da ćemo zadržati pravo da ne objavimo baš svih 150 radova koje biste mogli da pošaljete.

7. Slanje radova
Radove šaljite na našu email adresu: sakurabanabeograd@gmail.com kao attachment.
U poruci je neophodno da nam pošaljete:
Ime i prezime:
Datum rođenja:
Adresu:
Broj telefona:

8. Rokovi
Krajnji rok za slanje vaših radova je 09.01.2014. godine do 15h. Svi radovi koji budu poslati nakon tog roka neće biti objavljeni.

9. Potpis
Imate puno pravo da svoj rad digitalno potpišete. Mi taj potpis nećemo dirati.



Ocenjivanje radova:

1. Stručni žiri
Glavnu i najbitniju ulogu u ocenjivanju radova će imati stručni žiri koji će činiti: 1 osoba iz udruženja Sakurabana, 1 osoba sa strane Wacom-a, 1 osoba sa strane ambasade Japana, 1 osoba sa strane Doma omladine Beograda + fb glasanje.

1a. Facebook glasanje
Odlučili smo da i ovoga puta pitamo publiku za mišljenje o tome koji je rad najbolji. Prva tri mesta koja na Facebook-u budu imala najviše "lajkova" dobiće bodove kao da je jedan član žirija glasao za njih. Na ovaj način se uvažava mišljenje publike, ali se sprečava da to bude konačna odluka.

2. Ocenjivanje
Svaki član žirija će dati bodove za 3 najblja rada u vrednosti 3, 5 i 7 bodova. Na kraju se sabiraju bodovi svih članova žirija i odlučuje se finalni pobednik.



Svim učesnicima želimo uspeh na takmičenju, a Wacom će se pobrinuti da nagradi najbolje!
Pratite nas na FB stranici: https://www.facebook.com/sakurabana.beograd

I pridružite sa našoj grupi: https://www.facebook.com/groups/43699392487/

Board game day (20.12.2013.) + MtG Shards of Alara Draft

Board-game-day

U  petak 20.12.2013. godine, u klubu Sakurabana organizujemo još jedan dan posvećen isključivo društvenim igrama, kako onim koje se igraju na tabli, tako i onima koje se igraju sa kartama.

Sakurabana u saradnji sa drugarima iz Grenadier-a organizuje dan kada ćemo se družiti, igrati neke od već poznatih igara, ali ćemo imati priliku i da naučimo neke nove.
Neke od igara koje ćemo igrati su: Settlers of Catan, Zombies, Guillotine, Game of thrones, Elder scroll, Alhambra,...

shards



Posebno iznenađenje je turnir u Magic The Gathering-u:
MTG draft Shards of Alara
Prijave od 16:30h do 17h
Broj igrača je ograničen na 16.
Učešće: 500 din.
Nagrade: 1 buster po učesniku ide u nagrade.

субота, 14. децембар 2013.

Teorija elemenata i čakri + film "Owls' Castle"



Ovog ponedeljka nastavljamo sa Ninjitsu mesecom u klubu. Imaćete priliku da čujete predavanje na temu Teorija elemenata i čakri, a potom ćete imati priliku da uživate u filmu Owls' Castle ("Fukuro no shiro").



ŠTA: Predavanje i projekcija Teorija elemenata i čakri + film "Owls' Castle"
KAD: ponedeljak (16.12.2013.) od 19h
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6, Beograd

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.


O filmu:
As the great military commander Nobunaga Oda was consolidating his power across Japan, one of his actions was to wipe out a clan of assassins, killing every man, woman and child he found in the village. Years later, one of the survivors has hired a young but skilled assassin to avenge the deaths of his friends and family. His mission: to sneak into the most heavily guarded castle in Japan, and kill the supreme ruler of the country.

петак, 6. децембар 2013.

Ninjitsu mesec (svakog ponedeljka od 19h)

bujin

Tokom decembra meseca svakog ponedeljka od 19h Bujin ninjutsu klub će održavati predavanja i radionice na temu istorije i filozofije ninjutsu-a, vrednostima , postulatima, stremljenjima i kodeksu nindži, meditaciji i energiji, mnogobrojnom oružju i njegovoj primeni u ninjutsu. U sklopu predavanja puštaće se filmovi sa što vernijim prikazom tradicionalnog života ninji kao i kraći snimci savremenog ninjutsu-a. U skladu sa nedeljnom temom radionica, publika će imati priliku da postavlja pitanja i da učestvuje u diskusiji  sa predavačem, glavnim trenerom Bujin ninjutsu kluba, Milanom Vasićem.

четвртак, 5. децембар 2013.

SoA - Black Cat Party (petak 13.)



Okupile su se tri crne mace da vam spreme žurku kakvu do sada niste imali priliku da vidite. Svaka maca pušta drugačiju muziku, tako da ćete ovoga puta sigurno čuti nešto novo i mnoštvo onoga što već volite. Okup crnih mačaka je u 20h u klubu Underworld (Ruzveltova 1, TC Metro), a imena crnih maca zaduženih za muziku su:

Dj Yuki - Jrock i Visual Kei
Dj Endzi - jpop kpop cpop itd
Dj Sarke - elektronika

Kao podrška će tu biti Dj Haseo, a od ponoći vas čeka Dj Gavra sa ekipom pod maskama.

Ne zaboravite da se u petak 13. decembra naoružate mačjim ušima i repićima kako bismo se borili protiv malera na najbolji mogući način! Ako ste raspoloženi, možete doći i pod maskama, a ako vas mrzi možete da dođete u casual odeći.

Ovo će biti poslednja žurka u ovoj godini, ali ne brinite se, družićemo se na SoA web-radio emisijama.

ŠTA: Black Cat Party
KADA: petak 13.12.
VREME: 20h
GDE: Klub Underworld (Ruzveltova 1, TC Metro)
KOLIKO: 150din.* (100din. za članove društva Sakurabana sa plaćenom čalnarinom)
DRESSCODE: cat ears, tails, cosplay, costume, mask, black, bodyart, casual, leather, visual kai, rock,...

Muzičke želje, naravno, možete postavljati na FB eventu.