уторак, 30. април 2013.

Radno vreme kluba tokom praznika

rostilj

Nadomak smo praznicima, pa je red da se i mi malo odmorimo.
Radno vreme tokom praznika:

  • (sreda) 1.05.2013. - KLUB NEĆE RADITI

  • (četvrtak) 2.05.2013. - KLUB RADI SKRAĆENO OD 16 DO 21 ČAS.

  • (petak) 3.05.2013. - KLUB NEĆE RADITI

  • (subota) 04.05.2013. - KLUB RADI NORMALNO

  • (nedelja) 05.05.2013. - KLUB NEĆE RADITI


Sakurabana Beograd vam želi srećne prvomajske i Uskršnje praznike.

 

Mesec japanskog filma - MAJ

Nakon uspeha prethodnog meseca, i na zahtev posetilaca, nastavljamo sa još filmova iz japanske kinematografije. Majski mesec japanskog filma biće obeležen u znaku samuraja.

Samurai-I-Musashi-Miyamoto-1954

Prvi u nizu filmova biće Samurai I: Musashi Miyamoto (I) (1954), prvi deo trilogije o čoveku koji je igrom sudbine postao jedan od najinteresantnijih likova iz japanske istorije.

O filmu:
Takezo, sa svojim najboljim prijateljem Matahaćijem napušta svoje selo, pridružuje se vojsci i kreće u bitku. Nakon što njihova strana izgubi, oni traže utočište u samotnom domu udovice Oko. Ona zavodi Matahaćija koji zaboravlja na sva obećanja koja je dao svom prijatelju Takezu. Matahaći i Oko odlaze u Kjoto, dok se Takezo vraća u svoje rodno selo gde počinje njegova tužna priča o izgnanstvu...

Samurai I: Musashi Miyamoto (I) (1954)
Režija: Hiroshi Inagaki
Trajanje: 93 min.

ŠTA: Samurai I: Musashi Miyamoto (I) (1954)
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
KADA: ponedeljak, 6. maj, od 19:30h

Ulaz je besplatan!
P.S.
Dođite ranije da zauzmete svoje mesto i poručite kokice!

 

Planirane projekcije mesec maj:

Samurai I: Musashi Miyamoto (I) (1954)
Samurai II: Duel at Ichijoji Temple (1955)
Samurai III: Duel at Ganryu Island (1956)
Seven samurai (1954)

среда, 24. април 2013.

Mesec japanskog filma - Departures (2008)

departures-cover

 

Kao poslednji film za prvi mesec japanskog filma u klubu Sakurabana smo priredili nešto malo drugačije. Film Departures prati Daiga Kobajašija koji je ostao bez posla čeliste nakon raspada orkestra i koji odlučuje da se iz Tokija vrati u rodni grad zajedno sa svojom suprugom. Nailazi na oglas za posao na koji je bio primljen samo nakon jednog odgovora na pitanje "Da li ćeš naporno raditi?". Ispostavlja se da je dobio posao na pripremanju pokojnika za sahrane...

Departures (2008) - "Okuribito"

http://youtu.be/6UFlWO5zhO8

Departures (2008) - "Okuribito"
Režija: Yôjirô Takita
Trajanje: 130 min.

ŠTA: Departuers (2008)
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
KADA: ponedeljak, 29. april, od 19:30h

Ulaz je besplatan!
P.S.
Dođite ranije da zauzmete svoje mesto i poručite kokice!

 

Planirane projekcije mesec april:

1. april „Akira (1988)“
8. april „Audition (1999)“
15. april „Battle Royale (2000)“
22. april „Dark waters (2002)“
29. april „Departures (2008)“

уторак, 23. април 2013.

Konkurs za Artist Alley- JAPANIZAM 2013

AA-konkurs-2013

Konvencija japanske popularne kulture "Japanizam" i ove godine objavljuje konkurs za učešće u prodajnoj izložbi pod nazivom Japanizam Artist Alley.

Artist Alley je prodajna izložba umetničkih radova i obično je sastavni deo konvencija japanske popularne kulture u celom svetu. Umetnicima se pruža prilika da svoje umetničke radove u manga stilu prodaju zainteresovanoj publici. Pored crteža, slika i postera, izlažu se i rukotvorine i predmeti koji predstavljaju omiljene likove iz animiranih japanskih filmova. Ovde možete pogledati slike štandova sa prethodnih "Japanizam Artist Alley" dogadjaja:

[gallery ids="3742,3743,3744,3745,3746,3747,3748"]



Ove izložbe su uveliko tradicija mnogih konvencija ovakvog tipa u svetu, a ovo je četvrta godina kako se Artist Alley otvara i za umetnike iz Srbije i regiona.
"Japanizam Artist Alley" ovom prilikom nudi mogućnost trodnevnog prodajnog izlaganja umetničkih predmeta i likovnih dela za sve zainteresovane umetnike iz regiona.

Pravila za prijavljivanje radova:

- Radovi moraju vizuelno odgovarati karakteristikama modernih japanskih tema kao što su: manga stil, motivi slatkih maskota (životinje, predmeti, razna stvorenja), motivi u Gothic stilu, kao i japanski tradicionalni motivi.
- Radovi mogu biti: posteri, slike, skice, figure, rukotvorine, odevni predmeti, modni detalji, dizajnirani ukrasi,knjige, stripovi ...
- Svaki umetnik koji želi da konkuriše za prodajno mesto mora poslati nekoliko fotografija svojih radova (ili skenirani prikaz, ukoliko izlaže crteže), kao i svoje osnovne podatke (ime, prezime, e-mail adresu i kontakt telefon) na sledeću mejl adresu:

Japanizam-ArtistAlley@hotmail.com

Sama prodajna izložba biće održana u petak 5. jula, subotu 6. jula i nedelju 7. jula 2013. godine, u toku konvencije "Japanizam", u periodu od 13.00 do 20.00 časova u petak i subotu i od 13.00 do 18.00 časova u nedelju. Cene iznajmljivanja štandova su:

- štand površine 56 x 95 cm (3500 RSD za tri dana izlaganja),
- štand površine 56 x 47 cm (2500 RSD za tri dana izlaganja),
- štender za izlaganje odeće (3500 RSD za tri dana izlaganja).

Napomena - izlagači donose svoje držače, draperije kojima ukrašavaju svoj štand i ostale potrebne rekvizite, a u slučaju izlaganja odevnih predmeta, sopstvene vešalice.

Konkurs traje do 15.6.2013. godine. U periodu od 15.6. do 22.6.2013. odabrani učesnici će biti kontaktirani i biće im dodeljeni odgovarajući štandovi u odnosu na to koji tip štanda im odgovara za promociju umetničkih radova.

ZEN Akcija

Dunav u zen basti

Zen majstor i Sakurabana su odlučili da Vas iznenade popustom na kupovinu Zen bašti. Svi članovi društva Sakurabana imaju popust od 30% (cena sa popustom 1750 din.) na kupovinu Zen bašti koje možete poručiti preko interneta i pokupiti u prostorijama kluba (Pop Lukina 6).

Akcija traje do 29 aprila, zato požurite i poručite svoju Zen baštu!

Svoju Zen baštu možete poručiti ovde: http://zenmajstor.com/kontakt

 

[gallery ids="3710,3711,3712,3713,3714,3709"]

недеља, 21. април 2013.

Otvorene su prijave za Cosplay takmičenje konvenciji Japanizam 2013

Japanizam-2013

Konvencija nam se bliži pa moramo svi na vreme da se pripremamo za takmičenja, nastupe i sl. U skladu s time, otvaramo stranu za prijave za Cosplay.
Rok za prijavljivanje je do 20.juna. 2013. godine.

PRIJAVA ZA COSPLAY

Ova prijava se odnovi na takmičenje za glavnu nagradu i put u London i na nju se ne mogu prijaviti samo zainteresovani koji nisu rođeni posle 25. oktobra 1995 godine.

Prijava za "Junior" cosplaz će biti objavljena 27.04.2013.

петак, 19. април 2013.

Bosonogi Gen - projekcija u Domu omladine Beograda -

gen-01

Iako je svaka projekcija koju Sakurabana organizuje u saradnji s Domom omladine posebna na svoj način, film koji smo odabrali za puštanje u aprilu zaista zaslužuje vašu nepodeljenu pažnju. Naime, nećete često imati prilike da vidite ostvarenje nastalo pre čak trideset godina, mnogo pre nego što je japanska animacija ušla u modu na Zapadu, koje s punim pravom važi za klasik i obaveznu lektiru ne samo u anime krugovima, već i u stripu i pop-kulturi na globalnom nivou. U pitanju je film „Bosonogi Gen“, rađen prema već legendarnoj autobiografskoj mangi Keiđija
Nakazave. Ko je već čuo za ovo ostvarenje, vrlo dobro zna šta da očekuje. Ko nije, možemo vam reći samo jedno – drž'te se.

„Bosonogi Gen“ počinje naizgled naivno: pratimo svakodnevni život jedne porodice u Hirošimi, tokom poslednjih meseci Drugog svetskog rata. Otac je ogorčen na državu i umoran od ratovaranja, majka je u drugom stanju i bori se za svakodnevni opstanak domaćinstva, a Gen i njegovi brat i sestra provode onoliko bezbrižno detinjstvo koliko je u takvim okolnostima moguće. Međutim, život će im se zauvek promeniti u ponedeljak, 6. avgusta 1945. rano ujutro,
kada američke vazduhoplovne snage budu bacile atomsku bombu na Hirošimu.

gen-02

Ono što će uslediti čovečanstvo nije moglo da zamisli ni u najgorim košmarima. Trenutak pada bombe na grad predstavlja jednu od najupečatljivijih i najjezivijih scena u istoriji animacije: „Bosonogi Gen“ prikazuje razaranje i smrt u slow motion-u, bez mrve stilizacije ili emocionalne distance, ne krijući to kako izgleda prizor kada se meso topi s kostiju pod udarom atomske energije. Scena je toliko potresna da su mnogi izjavili da ih je animirani film više
uznemirio od autentičnih, dokumentarnih snimaka iz Hirošime. A bomba je tek početak užasa kroz koji Gen i ono što je ostalo od njegove porodice moraju da prođu, dok Japan ne počne da se oporavlja od posledica rata.

Što je najvažnije, Genova priča je vrlo stvarna – autor Keiđi Nakazava je preživeo bombardovanje Hirošime i svoja najličnija iskustva pretočio u mangu. „Bosonogi Gen“ je objavljivan od 1973. godine (i to, verovali ili ne, u „Weekly Shounen Jump“ časopisu!), i spada u prve manga naslove koji su stekli slavu na Zapadu, jer se radi o ostvarenju sa snažnom antiratnom porukom, koje ipak govori o tome da su optimizam i istrajnost duha jedino što nas može izvući iz ratnog očaja. Osvojio je brojne nagrade, a zbog tematike je često poređen sa serijalom „Maus“ Arta Špigelmana – oba naslova su, svaki za sebe, dokazali da se i „banalni“ medij kao strip na složen način može baviti ozbiljnim, istorijski važnim temama (ko nije čuo za „Mausa”, smesta za Google!). Upravo to je ono što čini ovo ostvarenje tako moćnim: kada čitamo Nakazavinu mangu ili gledamo anime adaptaciju, svesni smo da nije reč o nekim tamo
izmišljenim ljudima, u nekom tamo izmaštanom svetu. Sve što vidimo zaista se i dogodilo, a postoje preživeli koji nas o tome opominju. Zaboravite na ratne dokumentarce i lekcije iz istorije – „Bosonogi Gen“ će se postarati da nikada ne izbijete iz glave strahote nuklearnog naoružanja.

U okviru tribine o šonenu na Japanizmu 2012, osvrnuli smo se na fenomen „Bosonogog Gena“ kao na šonen mangu koja, bez previše odstupanja od žanrovskih konvencija, uspeva da ispriča toliko snažnu a istinitu priču. Tom prilikom se publika prilično zainteresovala za ovaj naslov, a mi vam sad pružamo mogućnost da ga pogledate na velikom platnu, u Bioskopskoj sali Doma omladine, 24. aprila u 20 časova. Ne zaboravite, ovo je film koji na svom spisku ne treba da imaju samo ljubitelji mange i japanske animacije, već svako ko drži do sebe i teži ka boljem razumevanju sveta u kome živimo.

http://youtu.be/IFanRYhH3MU

Praktične informacije:

ŠTA:

Barefoot Gen
Japan, 1983.
Trajanje: 85 minuta
Produkcija: Studio Madhouse, prema mangi Keiđija Nakazave

GDE:

Bioskopska sala Doma omladine Beograda

KAD:

Sreda, 24. april, u 20 časova

среда, 17. април 2013.

Mesec japanskog filma – Dark waters

Dark-Waters

 

Honogurai Mizu no soko kara (2002)

Nastavljamo sa projekcijama u okviru meseca japanskog filma u klubu Sakurabana, sledeći na redu je horor film u režiji Hideo Nakate (Ringu, Ringu2). Film je inspirisan romanom, a postoji i manga adaptacija. Priča prati nedavno razvedenu majku sa ćerkom koje se useljavaju u stan u neuglednom delu grada. U novom stanu se dešavaju neprirodne stvari, a voda konstantno curi sa plafona i zidova iznajmljene sobe...

http://youtu.be/31MUHXCdwaE

Dark waters (2002)
Režija: Hideo Nakata
Trajanje: 101 min.

ŠTA: Dark waters (2002)
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
KADA: ponedeljak, 22. april, od 19:30h

Ulaz je besplatan!

 

Planirane projekcije mesec april:

1. april „Akira (1988)“
8. april „Audition (1999)“
15. april „Battle Royale (2000)“
22. april „Dark waters (2002)“
29. april „Departures (2008)“

четвртак, 11. април 2013.

Mesec japanskog filma – „Battle Royale“

battle_royale

 

Treći film koji ćete imati priliku da pogledate u klubu Sakurabana u okviru meseca japanskog filma je "Battle Royale". U pitanju je jedan od onih filmova koji je doneo određenu promenu u kinematografiji celog sveta. Battle Royale je krvava priča o skoroj budućnosti sveta gde samo najjači mogu da se izbore za svoje mesto pod suncem.

http://youtu.be/hCoPbkvyWEI

Battle Royale (2000)
Režija: Kinji Fukasaku
Trajanje: 114 min.

ŠTA: Battle Royale
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
KADA: ponedeljak, 15. april, od 19:30h

Ulaz je besplatan!

 

Planirane projekcije mesec april:

1. april „Akira (1988)“
8. april „Audition (1999)“
15. april „Battle Royale (2000)“
22. april „Dark waters (2002)“
29. april „Departures (2008)“

среда, 10. април 2013.

J-rock žurka u klubu Sakurabana

Jrock

Na zahtev tvrdokronih obožavaoca odlučili smo da organizujemo žurku na kojoj će moći da se čuje samo tvrđi japanski zvuk.

Žurka će se održati u klubu Sakurabana (Pop Lukina 6), u petak 19.04.2013. sa početkom u 19:30h. Ulaz je 100 din. (konzumacija).

Za muziku će, naravno, biti zadužen famozni D.J. Haseo!

Sve muzičke želje možete postaviti na FB stanici događaja:
http://www.facebook.com/events/409150379183337/

уторак, 9. април 2013.

Seventh International MANGA Award

Manga-Award

Japanska ambasada u Republici Srbiji vas obaveštava da je g. Fumio Kišida, ministar spoljnih poslova Japana i predsedavajući „Sedmog međunarodnog izvršnog komiteta za najbolje manga radove“ objavio da je ovogodišnji konkurs za manga radove otvoren.
Rok za dostavljanje aplikacija je od ponedeljka, 15. aprila do petka, 31. maja 2013. godine. Svi zainteresovani iz Srbije i Crne Gore svoje aplikacije mogu poslati na adresu Japanske ambasade u Republici Srbiji sa naznakom „Aplikacija za Sedmi međunarodni konkurs za manga radove“ ili putem mejla na culture@s1.mofa.go.jp ili direktno na adresu Seventh International MANGA Award-a.

Odeljenje za kulturu i informacije
Japanska ambasada u Republici Srbiji

Obrazac(和英併記)第7回応募用紙

7TH GUIDLINE

понедељак, 8. април 2013.

サクラバナ

 2006年にセルビアで設立された、日本ポップカルチャー愛好団体「サクラバナ」は、設立以来、各種日本関連イベントを積極的に実施し、多くの賛同者やサポーターを集めてきた。この7年間で旧ユーゴ圏では、最大規模の日本ポップカルチャー愛好団体となり、今後の更なる飛躍を目指し様々な活動を計画している。また、在セルビア日本国大使館は、「サクラバナ」の活動に協力を惜しまない貴重なパートナーである。

 「サクラバナ」の活動目標は、日本ポップカルチャー、特に漫画、アニメ、ゲーム、ファッション、Jミュージック、日本映画等の拡大、浸透、大衆化である。その目標に向かって目下、様々な活動を行っている。詳細は以下のとおり。

● 漫画教室

漫画教室の受講者は、セルビアで最高ランクの漫画アーティストから漫画の描き方を学ぶことができる。漫画教室のカリキュラムは東京アニメーションカレッジのプログラムに基づいて策定されている。

●漫画図書館

バルカン半島で唯一の漫画図書館である、「サクラバナ」漫画図書館は、400タイトル以上の漫画コレクションを持っている。蔵書の中には、英語、日本語、クロアチア語、ドイツ語、フランス語の作品が含まれている。

●講演会

主に日本ポップカルチャーに関するイベントを企画し、著名な漫画家及びアニメーターの作品に関するレクチャーから、日本ポップカルチャー産業界の最新情報並びに各作品分析に関するパネルディスカッションも実施している。

●ゲームナイト

月1回程度、日本の最新ゲームのトーナメントを開催している。優勝者には豪華景品が贈呈される。

●Jミュージックパーティー

ベオグラード市内の有名な(悪名高き?)ナイトクラブにおいて、月1回程度、JポップやJロックパーティーを企画している。このイベントでは、多くの場合、デザイナーたちの協力を得てミニファッションショー等も開催している。

●「JAPNIZAM」-夏のイベント

2008年から毎年7月初旬、地域最大の日本ポップカルチャーイベント「JAPNIZAM」を主催している。今まで計5回の「JAPNIZAM」が開催されてきた中で、2012年の「JAPNIZAM2012」は特別であった。最終日のコスプレ・コンクール等、エキサイティングなプログラムで構成された4日の間に海外からの観客も含め約7,000人の訪問があった。この数字は、セルビアの人口規模(約700万人)を考えれば驚くべき数であると言える。今後も「JAPNIZAM」がより発展し、南東ヨーロッパで最大の日本ポップカルチャー・イベントになることを望んでいる。

●"ChiniCon"-冬のミニ・イベント

冬季の間にも日本ポップカルチャー・イベントを求めるセルビアのアニメ・ファン、漫画ファン達の要望に応じて、2013年から「ChibiCon」(「JAPNIZAM」の冬版)の開催を始めた。「ChibiCon」は、「JAPNIZAM」の小規模版イベントで、第1回の「ChibiCon」には3日間で1,000人以上の観客が訪れた。将来「ChibiCon」も、独自のイベントとして発展していく事を望んでいる。


 「サクラバナ」は、ベオグラード市政府並びにベオグラード青年会館との強固な協力の下、各種イベントを実施している。また、セルビア国内の著名なNGO、マス・メディア、企業等ともパートナーシップを結んでいる。

 セルビアは、西欧諸国とは違い、依然として日本ポップカルチャー関連商品の購入に難を抱えており、ただ一つの漫画を専門とした出版社もなく、若年層に受容されている幾ばくかのアニメ放映があるのみである。また、「サクラバナ」の活動を支援してくれる企業スポンサーもない。「サクラバナ」の今日までの7年間成し遂げてきた実績は、サポーターの皆さんの愛や熱意のおかげであると言える。

 「サクラバナ」の活動を拡大するため、日本ポップカルチャーをバルカン地域にて更に大衆化していくために、毎年の「JAPNIZAM」を前例を超えるように進化させていく事を望んでいる。


 もしあなたが「JAPANIZAM2013」に参加したならば、あなたは数々のイベントを楽しむことができるでしょう。私たち「サクラバナ」は、あなたの訪問をお待ちしています。


петак, 5. април 2013.

Mesec japanskog filma - "Audition"

Takashi Miike

 

Nastavljamo sa projekcijama u okviru Meseca japanskog filma koji se održava svakog ponedeljka u klubu društva Sakurabana u Pop Lukinoj 6. Drugi film po redu koji ćete imati priliku da vidite je horor film Audition, koji je režirao Takaši Mike.

 

http://youtu.be/yhsrsWcEspc

 

Audition (1999)

Režija: Takashi Miike
Trajanje: 115 min.

ŠTA: Audition
GDE: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
KADA: ponedeljak, 8. april, od 19:30h

Ulaz je besplatan!

 

Planirane projekcije mesec april:

1. april „Akira (1988)“
8. april „Audition (1999)“
15. april „Battle Royale (2000)“
22. april „Dark waters (2002)“
29. april „Departures (2008)“

среда, 3. април 2013.

Dani Japana u Knjaževcu

Grb-Knjazevac (1)

 

„Dаni jаpаnske kulture u Knjаževcu“

od 28.03. do 13.04.2013. godine

Zаvičаjni muzej Knjаževаc uključio se u reаlizаciju progrаmа „Godinа Jаpаnа
u Srbiji“ 2013. godine, nа inicijаtivu Mire Odаlović i Milije Belićа, srpskih
umetnikа koji žive i rаde u Pаrizu. Ovo je drugi put dа se u Zаvičаjnom muzeju Knjаževаc
priređuje progrаm koji imа zа cilj dа predstаvi i približi bogаtu kulturnu bаštinu
Jаpаnа knjаževаčkoj publici.

Mаnifestаcijа „Dаni jаpаnske kulture u Knjаževcu“ koje će trаjаti od 28.03.
do 13.04.2013. godine podrаzumevа niz izložbenih i edukаtivnih аktivnosti, а počinje
izložbom jаpаnske Ukijo-e grаfike „Slike efemernog svetа“ iz privаtne kolekcije
Ninkа Rаdosаvljevićа iz Vаljevа.

Zаhvаljujući podršci jаpаnske аmbаsаde u Beogrаdu u Zаvičаjnom muzeju Knjаževаc
će, u toku trаjаnjа mаnifestаcije, biti izloženа kolekcijа tradicionаlnih jаpаnskih
lutаkа, održаne rаdionice origаmi tehnike uz upotrebu originаlnog jаpаnskog pаpirа
koje će voditi mаjstor origаmijа Anа Rаdžić dobitnicа „Priznаnjа Ambаsаdorа Jаpаnа“
i prikаzаni filmovi čuvenog jаpаnskog režiserа Akirа Kurosаve. U sаrаdnji sа
Društvom ljubiteljа populаrne jаpаnske kulture „Sаkurаbаnа“ iz Beogrаdа u Gаleriji
Zаvičаjnog muzejа Knjаževаc biće održаne i rаdionice mаngа stripа i predаvаnjа o
populаrnoj kulturi i umetnosti koje će voditi Bojаn Vukаdinović, predsednik društvа
i Minа Petrović, dipl. modni dizаjner.

Ponedeljаk – petаk, 01 - 05.04.2013.
- 13 čаsovа - Projekcijа filmovа Akirа Kurosаve, Zаvičаjni muzej Knjаževаc;

Četvrtаk 04.04.2013.
- 12 čаsovа - Predаvаnje o jаpаnskoj pop kulturi – Bojаn Vukаdinović, predsednik
Društvа ljubiteljа populаrne jаpаnske kulture „Sаkurаbаnа“ iz Beogrаdа, Gаlerijа
Zаvičаjnog muzejа Knjаževаc;

- 13 čаsovа- Rаdionicа mаngа stripа – voditelj rаdionice Minа Petrović, dipl. modni
dizаjner iz Beogrаdа;

- 14.30 čаsovа- Projekcijа filmа - Krаlj trnа (King of Thron)
Proizvodnjа: Sunrise 2009.
Režijа: Kаzujoši Kаtаjаmа, premа mаngi Juđijа Ivаhаre
(Ovаj sаdržаj nije primeren zа mlаđe od 16 godinа.)

Petаk 05.04.
- 13.30 čаsovа- Projekcijа filmа - Decа kojа su jurilа glаsove iz dubinа (Hoshi o Ou
Kodomo), Gаlerijа Zаvičаjnog muzejа Knjаževаc;
Proizvodnjа: CoMix Wave, 2011.
Režijа: Mаkoto Šinkаi
(Ovаj sаdržаj nije primeren zа mlаđe od 12 godinа.)

Utorаk 09.04.
- 13.30 čаsovа- Projekcijа filmа - Letnji rаtovi (Summer wars), Gаlerijа Zаvičаjnog
muzejа Knjаževаc;
Proizvodnjа: CoMix Wave, 2009.
Režijа: Mаmoru Hosodа
nаgrаde : 2010 Japan Media Arts, Festival's Animation Division Grand Prize, Anaheim
International Film Festival's, Audience Award for Best Animated Feature;
Sredа 10.04.

- 13.30 čаsovа- Projekcijа filmа - Sа vrhа brdа mаkovа (From up on Poppy Hill),
Gаlerijа Zаvičаjnog muzejа Knjаževаc;
Produkcijа: Studio Ghibli, 2011.
Režijа: Goro Mijаzаki, premа mаngi Ćizuru Tаkаhаši
(Ovаj progrаm je primeren zа sve uzrаste.)

Četvrtаk 11.04.
- 11.30 čаsovа- Rаdionicа origаmi tehnike zа učenike 3. i 4. rаzredа – voditelj
rаdionice mаjstor origаmijа Anа Rаdžić, dobitnicа „Priznаnjа Ambаsаdorа Jаpаnа“,
Gаlerijа Zаvičаjnog muzejа Knjаževаc;

- 13 čаsovа- Rаdionicа origаmi tehnike zа učenike 3. i 4. rаzredа – voditelj
rаdionice mаjstor origаmijа Anа Rаdžić, dobitnicа „Priznаnjа Ambаsаdorа Jаpаnа“,
Gаlerijа Zаvičаjnog muzejа Knjаževаc;