понедељак, 21. јануар 2013.

ChibiCon - Program -

ChibiCon-naslov

 

Glavni program:






















1. dan
Od

14h
Društvene i kartične igre

 

Program ChibiCon-a otvaraju društvene i kartične igre, što je sjajno zagrevanje za predstojeća tri dana dobre zabave. Najpre vas očekuju kvalifikacije za finalne borbe u najpopularnijoj društvenoj igri današnjice „Naseljenici ostrva Katan“. Kvalifikacione borbe trajaće čitav petak i subotu,a u nedelju predstoje polufinalne borbe i veliko finale.

 
16hPredavanje: „Vocaloid – pop-zvezde koje ne postoje“ – Mihajlo Nikitović

 

Danas retko možemo da naiđemo na osobu koja je zainteresovana za japansku pop-kulturu, a da nije čula za Vocaloid, ili bar neku od njihovih mnogobrojnih pesama. Raspevani virtuelni idoli osvajaju srca ljubitelja muzike širom sveta svojim jedinstvenim načinom „pevanja“, i iz dana u dan su sve bolji u tome. Ali koja je tajna uspeha Vocaloida? Kako su za tako kratko vreme postigli toliku popularnost? Posetite predavanje o Vocaloidu na ovogodišnjem ChibiCon-u, i saznajte više o njima.

 
18hBest of „AMV 8“

 

AMV – anime music video – predstavlja specifičnu formu kreativnog izražavanja fanova, koji montiraju inserte iz anime ostvarenja uz muziku ili nekakvu drugu podlogu. „AMV 8“ predstavlja lični poduhvat našeg dragog saradnika Nenada Grujića, poznatijeg kao Scarfinger.  Specifičan je po tome što je celokupna podloga na koju je anime materijal montiran „made in Serbia“ - od rok muzike i narodnjaka, pa do čuvenih citata iz domaćih filmova i pesama Branka Kockice. Već nekoliko godina „AMV 8“ spada u najpopularnije sadržaje Japanizma, a specijalno za ChibiCon, Scarfinger je napravio kolaž najuspelijih momenata svog urnebesnog projekta.

 

Ovaj program nije primeren za mlađe od 16 godina.
20hProjekcija: „Brave Story“

 

Animirani film, 115 minuta

Produkcija: Gonzo, 2006.

Režija: Koići Ćigira, prema romanu Mijukija Mijabea

Ovaj program je primeren za sve uzraste.

 

Junak filma „Brave Story“ je Vataru, jedanaestogodišnjak čiji je život pošao naokao kada ga je otac napustio, a majka završila u bolnici. Rešen da promeni svoju sudbinu, Vataru će proći kroz magična vrata koja ga vode u fantazijski svet, gde će morati da proputuje brojne zemlje, upozna mnoge ljude, porazi opasne protivnike i savlada nepremostive prepreke ne bi li došao do Boginje sudbine i naterao je da mu život vrati u normalu.

 

„Brave Story“ je izuzetno simpatičan film koji uspešno kombinuje priču o odrastanju sa parodijom na stereotipe iz RPG igara i avanturističkih romana. Iako je reč o jednom od retkih bioskopskih ostvarenja nekada velikog, a danas zaboravljenog studija Gonzo, film nije stekao zasluženu popularnost među zapadnom publikom, te nam je stoga drago što posetioce ChibiCon-a možemo da upoznamo sa ovakvim skrivenim draguljem.

 

 

 






















2. dan
Od

11 h
Društvene i kartične igre

 

Dan otvara veliki turnir u najpopularnijoj kartičnoj igri na svetu „Yu Gi Oh!“.Deca iz čitave Srbije pohrliće još jednom u Dom omladine da se bore za prestižni Trofej Beograda i vredne nagrade.

 

Sledi i Međunarodni turnir u igri „Magic the Gathering“, koja okuplja tinejdžere i studente širom planete. Pobednik Grand Prix Trials-a dobija pozivnicu za veliki Evropski turnir koji će se ove godine održati u Veroni.

 

Najmlađi posetioci moći će se oprobati na takmičenju „beybladera“ koji će vrteti svoje čigre do konačne pobede na pozornici Velike sale Domaomladine. „Beyblade“ je već postao globalni fenomen i svakako najdinamičnija igračka današnjice, te očekujemo veliku posetu naših najmlađih sugrađana.

 

Nastavljaju se i kvalifikacije za finalne borbe u najpopularnijoj društvenoj igru današnjice „Naseljenici ostrva Katan“. Kvalifikacione borbe trajaće čitav petak i subotu, a u nedelju nas očekuju polufinalne borbe i veliko finale.

 
16 hManga radionica

 

Manga kurs spada u najveće atrakcije Sakurabaninog svakodnevnog rada, a manga radionica je odlična prilika da se upoznate s time šta naš kurs može da ponudi. Predavači Mina Petrović i Vladimir Prodanović-Musaši predstaviće vam osnove manga crtanja, a s obzirom na prirodu ChibiCon-a, poseban naglasak će se staviti na takozvane chibi likove – vedre i ljupke karikature koje najčešće predstavljaju „umanjene“ verzije klasičnih manga junaka.

 
18 hHarajuku Makeover

 

Kao koncept, „makeover“podrazumeva transformaciju žene prosečnog izgleda u divu sa naslovnih strana, a uz pomoć tima profesionalaca koji će se postarati da vam njen konačni stajling oduzme dah. Imajući u vidu popularnost najrazličitijih „makeover“ emisija u poslednje vreme, odlučili smo da i sami krenemo tim koracima, onoliko koliko je u našoj moći, i posetiocima ponudimo radionicu ove vrste – prigodno nazvanu Harađuku, po čuvenoj tokijskoj modnoj četvrti. Uz pomoć naše ekipe (dizajnerka Mina Petrović, šminkerka Ljubica Mirković, Isidora Vlasak kao ispomoć za frizurui Hristina Vlajković kao voditeljka radionice), jedna odabrana mlada dama će na vaše oči poprimiti izgled inspirisan uličnom modom Japana – a da je pri tom takvu transformaciju jednostavno izvesti i u sopstvenoj režiji, u vašem kupatilu. Fotografkinja Ivana Aleksić iz Foto studija RED će ovekovečiti njen preobražaj.

 
20hProjekcija: „From up on Poppy Hill“

 

Animirani film, 95 minuta

Produkcija: Studio Ghibli, 2011.

Režija: Goro Mijazaki, prema mangi Ćizuru Takahaši

Ovaj program je primeren za sve uzraste.

 

„From up on Poppy Hill“ je nostalgična priča smeštena u Jokohamu, grad u blizini Tokija, u davnu 1963. godinu. Bavi se sazrevanjem i svakodnevnim životom devojčice po imenu Umi koja se lagano prilagođava životu u školskom internatu i stiče prijatelje, ne gubeći nadu da je njen otac, vojnik nestao u akciji za vreme Korejskog rata, i dalje živ. Film je režirao Goro Mijazaki, sin Hajaoa Mijazakija, žive legende japanske animacije. Iako mnogi smatraju da Goro mora još mnogo da se potrudi ne bi li se približio umeću i ugledu svog slavnog oca, „From up on Poppy Hill“ se odlikuje onim osobinama koje očekujemo od filmova Studija Ghibli – prefinjenom atmosferom i vrhunskom animacijom.

 
























3. dan
Od 11hTurnir u kartičnim igrama

 

Dan počinje promotivnim turnirima u „Yu Gi Oh!“ i „Magic the Gathering“ kartičnim igrama.

 

Premijerno u Srbiji održaće se Sneak Peek Turnir u „Yu Gi Oh!“-u koji će promovisati najnovije Konamijevo izdanje „Cosmo Blazer“, a takođe će se održati i promo buster draft najnovije „MtG“ edicije „Gatecrash“.

 

Za 18h predviđene se polufinalne i finalne borbe u društvenoj igri „Naseljenici ostrva Katan“

 
15hGame Room

 

Odmah posle ručka, svoja vrata će otvoriti i Game Room. Očekuju vas turniri u atraktivnim video igrama, kao što su „Tekken Tag 2“, „Street Fighter“ i „Dragon Ball“ ili „Bleach“- po izboru publike. Posetiocima će od opreme na raspolaganju biti PlayStation 3, a naši sponzori su pobednicima obezbedili i prestižne nagrade.

 
18hAnime kviz

 

Ohrabreni uspehom Anime kviza na prošlogodinjem Japanizmu, odučili smo da ove zime publici ponudimo novu priliku da stavi na probu svoje poznavanje japanskih stripova i serija, i to kako najpopularnijih naslova, tako i onih manje poznatih ili potpuno opskurnih. Nagrade su ponovo samo simbolične, ali je nekad pravo zadovoljstvo nadmetati se za slavu.

 
20hProjekcija: „Detroit Metal City“

 

Animirana serija, 12 epizoda od po 15 minuta

Produkcija: Studio 4°C, 2007.

Režija: Hiroši Nagahama, prema mangi Kiminorija Vagasugija

Ovaj program nije primeren za mlađe od 16 godina.

 

„Detroit Metal City“ prati sudbinu izvesnog Soićija, pitomog i dobrog deteta sa sela koje je došlo u Tokio u nadi da će ostvariti muzičku karijeru kao pevač sladunjavih pop-hitova. Njegovi snovi baš i ne idu po planu, jer je jedini angažman do koga uspeva da dođe uloga frontmena ozloglašenog benda Detroit Metal City – ultramračne grupe koja veliča nasilje, zverstvo i obožavanje nečastivih sila. Sledi crnohumorna komedija o tome kako mučeni Soići pokušava da pronađe ravnotežu između svoje prave ličnosti – tunjavog dobrice koji ni mrava ne bi zgazio, i persone koju glumi na pozornici – našminkanog čudovišta poznatog kao Johanes Krauzer Drugi, a sve uz fenomenalnu muziku koja će oduševiti ljubitelje tvrđeg zvuka.

 

 

 

Prateći program:

 














1.-3. dan
14-22hArtist Alley

 

Artist Alley, naš prodajno-izložbeni sajam, s dobrim razlogom spada u najatraktivnije sadržaje konvencije jer se tu mogu pazariti stvari koje se inače retko viđaju u slobodnoj ponudi – unikatni nakit i odeća inspirisani Japanom; posteri, bedževi i crteži u manga stilu koje su svojeručno izradili naši mladi umetnici; anime figure, torbe, privesci za ključeve i slična roba; kao i nova i stara izdanja mangi na raznim jezicima. Ponovo nam dolaze i naši prijatelji iz Poljske sa svojom jedinstvenom ponudom robe uvezene iz Japana, tako da je vreme da počnete da štedite novac za šoping.

 

Detaljan katalog Artist Alley izlagača na ChibiCon-u možete videti na našoj Facebook stranici.

 
14-22hRedovna godišnja izložba polaznika Sakurabaninog manga kursa

 

Kao i svake godine, polaznici našeg manga kursa će imati prilike da se posetiocima pohvale koliko su napredovali u svom strip stvaralaštvu. Izložba njihovih radova će stajati ispred ulaza u Bioskopsku salu, tokom celokupnog trajanja ChibiCon-a.

 

 

 

петак, 18. јануар 2013.

Konkurs za volontere na ChibiCon-u.

ChibiCon-naslov

Društvo Sakurabana Beograd raspisuje konkurs za volontiranje na ChibiCon-u.

Ukoliko želite da budete deo još jednog lepog događaja u Beogradu u organizaciji Sakurabane, popunite prijavnicu.

Razgovor sa svim volonterima će se održati u prostorijama kluba Sakurabana (Pop Lukina 6) 26.01.2013. god. od 14h.

Ukoliko ne znate gde se nalazi klub, pogledajte ovde: http://sakurabana.info/?page_id=3122

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na ovaj email: sakurabanabeograd@gmail.com

[formidable id=5 title=true description=true]

 

среда, 16. јануар 2013.

Manga radionica, upis - januar 2013.

radionica 2013 (4)

Manga radionica društva "Sakurabana" vrši upis nove grupe polaznika kursa crtanja manga stripa i ilustracije!
Naučite osnove crtanja manga stila, primarnih alata za rad, objavljujte sopstvene stripove, naučite osnove dizajna i pratite lekcije izađene po uzoru na plan i program tokijskog koledža za animaciju .

Sve dodatne detalje u vezi plana i programa kursa možete pogledati na sajtu http://sakurabana.info/?p=2428

PREPORUČENA STAROST POLAZNIKA: 12+
Upis novih članova će se održati u prostorijama kluba "Sakurabana" u Pop Lukinoj 6, u Subotu 19.1.2013., u 13.30 časova.

уторак, 8. јануар 2013.

Doček srpske nove godine!

Poster

Odlučili smo da napravimo žurku u našem klubu sa kojim su se mnogi od vas već upoznali, a za ostale je ovo idealna prilika da dođu, vide gde smo, i dobro se zabave sa nama.

Žurka se organizuje povodom dočeka pravoslavne Nove godine i povodom zatvaranja Zimske manga zabave (13.01.2013.), sa početkom od 21h (do 04h).

Dress code: Dođite u onome u čemu Vam je prijatno. Nama ne smetate.

Muzičke želje šaljite na Facebook strani eventa: http://www.facebook.com/events/319933261444020/

Šta: Asian music party
Gde: Klub Sakurabana, Pop Lukina 6
Datum: 13.01.2013.
Vreme: 21h
Ulaz: 100 din. (1 karta = 80 din. za jedno piće)

Pošto je Nova godina u ponoć oni sa najviše sreće dobijaju poklone!

Sakurabana with love! ♥ ♥ ♥

Konkurs za modne dizajnere - Japanizam 2013 -

net-poster

Društvo „Sakurabana“ raspisuje konkurs za modne dizajnere povodom učešća na reviji prilikom ceremonije otvaranja konvencije „Japanizam 2013“, u julu 2013-te godine, u Velikoj sali Doma omladine Beograd.

Više detalja:

http://japanizam.com/konkurs-za-modne-dizajnere-japanizam-2013/

 

среда, 2. јануар 2013.

Zimska manga zabava! (10-13.01.2013.)

Zimska-manga-zabava

 

Počeo je zimski raspust, a mi smo mislili na one koji su ostali u Beogradu. Odlučili smo da organizujemo program za sve one koji vole Japan, i koji bi voleli da uče i zabave se sa nama.

Predavanja i radionice se održavaju u prostorijama kluba Sakurabana u ulici Pop Lukina 6, Beograd.


View Klub Sakurabana in a larger map

Kontakt za informacije:
email: sakurabanabeograd@gmail.com
tel: 064/899-60-72

Program radionica i predavanja:

Četvrtаk (10.01.2013.):
- (od 10 čаsovа) Mаngа rаdionicа
- (od 13 čаsovа) Papercraft rаdionicа

Petаk (11.01.2013.):
- (od 13 čаsovа) Projekcijа: Summer Wars
- (od 17 čаsovа) Turnir u video igrаmа

Subotа (12.01.2013.):
- (od 10 čаsovа) Mаngа rаdionicа
- (od 13 čаsovа) Predavanje: HILJADU LICA JAPANSKE POPULARNE MUZIKE

Nedeljа (13.01.2013.):
- (od 10 čаsovа) Mаngа rаdionicа
- (od 13 čаsovа) Projekcijа: Redline

ZA UČEŠĆE U RADIONICAMA SE PRIJAVITE OVDE:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dHpTeXE5SVFWUWFMblRnemd4N2ptSEE6MQ

Manga radionica:
Predavači Sakurabanine manga škole, Mina Petrović i Vladimir Prodanović, održaće javni čas na kome posetioce očekuje posebno zabavan sadržaj – malo ko je u stanju da odoli ponudi da mu naši crtači naprave portret u manga stilu…

Papercraft radionica:
Jesena Đurović i Mina Petrović - Jesena i Mina će publici predstaviti izložbu papirnih figura izrađenih tehnikom koja se naziva papercraft. Papercraft podrazumeva sklapanje unapred odštampanih modela, čiji oblik varira od zgrada do anime likova, koji se sečenjem i lepljenjem lako pretvaraju u zanimljive ukrase i figurie. U okviru radionice, posetioci će biti u mogućnosti da svojeručno naprave suvenir koji će poneti sa sobom za uspomenu.

Predavanje: HILJADU LICA JAPANSKE POPULARNE MUZIKE (Goran Marković):
Muzika idola? Visual kei? Mejnstrim J-pop? Anisong? Avangardni majstori buke? To su neka nama poznata lica te muzike, ali ko misli da je to sve, vara se. Žestoko. Japansko muzičko tržište je drugo po veličini na svetu, a Tokio je nezvanično svetska muzička prestonica prema broju klubova i muzičkih dešavanja. U Japanu trenutno postoje 64 muzička časopisa koja pokrivaju svaku zamislivu tematiku, od podele na domaću i stranu muziku preko posebnih žanrova do instrumenata i audio-opreme. U tom mnoštvu ima nečega za svakoga, čak i ako ste do sada živeli u uverenju da u Japanu ne prave muziku koja bi se dopala Vama.

"Trauma-tehnopop", "samurajski džez" ili "1-centimetarski pop" - u Japanu mnogi izvođači imaju poseban naziv za svoju muziku. Otkrijte stil koji vam odgovara... i možda Vaš ukus nikad više neće biti isti...