четвртак, 30. август 2012.

Nea Pangea - časovi konverzacije

Poštovani,

Obaveštavamo vas da će subote 1. septembra 2012. godine u novim prostorijama KC „Nea Pangea“ (Kosančićev venac br. 2) biti organizovan
čas konverzacije na japanskom jeziku, u sledećim terminima:

- 10-11h (za pocetnike)
- 11:15-12:15h (za one koji bolje poznaju od pocetnika).

Učesnici će biti podeljeni u manje grupe i imati priliku da u razgovoru sa izvornim govornicima provere i poboljšaju svoje znanje japanskog jezika.

Cena časa je 200 dinara.

Molimo sve zainteresovane da se prijave putem mejla na adresu
neapangeaedu@gmail.com najkasnije do utorka, 28. avgusta 2012. godine.

Srdačan pozdrav

недеља, 26. август 2012.

Otvaranje sezone zima 2012 - Nana -



 

Nakon letnje pauze – u kojoj ne sumnjamo da vam je nedostajala vaša redovna doza japanske pop-kulture – Sakurabana će radnu sezonu 2012./2013. otvoriti u velikom stilu.  U subotu 1. septembra, u Bioskopskoj sali Doma omladine s početkom u 17 časova, čeka vas projekcija dvodelne igrane adaptacije slavne mange Nana autorke Ai Jazava. Nana s pravom spada u najpopularnije japanske strip naslove namenjene ženskoj publici, mada se nemojte iznenaditi ukoliko i brojni pripadnici jačeg pola kažu da im je upravo ovo omiljena manga.

Priča počinje u vozu, na putu za Tokio, u kome se upoznaju dve veoma različite devojke koje dele isto ime. Nana Osaki, dokazana buntovnica protiv sistema, uputila se u prestonicu u pokušaju da se probije kao pevačica pank benda, dok je jedina ambicija Nane Komacu, neizlečivog romantika, da bude što bliže svom dečku koji se u Tokio preselio zbog studija. Uprkos tome što na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, dve Nane će se sprijateljiti i ostati jedna uz drugu dok tragaju za svojim mestom u metropoli. Ono po čemu se Nana razlikuje od stotina sličnih chick flick naslova jeste razoružavajuća, čak surova iskrenost u prikazivanju tokijskog života i alternativne muzičke scene, mladalačkih snova i prvih ljubavi, odrastanja i gubljenja ideala, ali pre svega ženskog prijateljstva koje je jedino što opstaje u životnim usponima i padovima. Upravo je ta nesvakidašnja iskrenost prema publici ono što je Nanu lansiralo među najvoljenije - i najprodavanije - manga naslove u svetu.

Pored igrane adaptacije, postoji i Nana anime iz 2006. godine, koju takođe najtoplije preporučujemo svim zainteresovanima. I ne zaboravite, ukoliko vam se priča dopadne i želite da saznate šta je bilo dalje – manga Nana vam je na raspolaganju u biblioteci Sakurabane!

Praktične informacije:

ŠTA:       Nana

Japan, 2005.

Režija: Kentaro Otani

Uloge: Mika Nakašima (Nana Osaki) i Aoi Mijazaki (Nana Komacu)

 

Nana 2

Japan, 2006.

Režija: Kentaro Otani

Uloge: Mika Nakašima (Nana Osaki) i Jui Ićikava (Nana Komacu)

 

GDE:      Bioskopska sala Doma omladine Beograda

KAD:      Subota, 1. septembar.

Nana počinje u 17h, a Nana 2 u 19:30h

U pauzi između filmova, ispred Bioskopske sale, biće kratko predstavljanje Sakurabanine manga škole

 

FB EVENT:

https://www.facebook.com/events/357287274345787/